Carl Philips exflickvän om tiden i kungafamiljen: ”Onaturligt”

24 mar, 2022, 19:00 

Nu berättar prinsens exflickvän sanningen om tiden i kungafamiljens innersta krets.

Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

I juni 2014 stod det klart att prins Carl Philip hade förlovat sig med kärleken Sofia Hellqvist. Och ett år senare sa de "ja" till varandra i Slottskyrkan i Stockholm, framför hela svenska folkets ögon.

Det har gått snart sju år sedan den dagen, och prinsparet har fått tre underbara söner – prins Alexander, 5, prins Gabriel, 4, och prins Julian som snart fyller ett år.

Idag känns kärleken mellan prinsessan Sofia och Carl Philip alldeles självklar, och det är svårt att föreställa sig att de har haft skilda liv innan de fann varandra. Men det har de ju förstås, precis som alla andra.

Prins Carl Philips första kärlek: "Har bara fina minnen"

I tonåren studerade prins Carl Philip på internatskolan Lundsberg i Värmland, där han tog studenten 1999. Prinsen har flera gånger berättat att skolgången var tuff, då han brottades med sin dyslexi.

Annons

Men det var ju faktiskt i skolan som han träffade sin första kärlek – den två år yngre Wiveka Thott. Paret var 18 och 16 år när de blev tillsammans, och romansen varade i två år.

I en intervju med Expressen har Wiveka berättat om relationen med prinsen:

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, sa hon till tidningen 2019.

Wiveka Thott och prins Carl Philip
Prinsen och Wiveka var ett par i två år!

Prinsens ex avslöjar sanningen om tiden med kungafamiljen: "Onaturligt"

Trots den fina tiden med Carl Philip förklarar Wiveka för tidningen att det inte var helt enkelt att dejta en kunglighet.

Såhär säger hon om tiden i kungafamiljens innersta krets:

– När jag tänker tillbaka på den perioden i mitt liv så var jag nog ganska besvärad av den typen av uppmärksamhet, kändes märkligt och onaturligt.

Annons

Så lever Carl Philips ex idag

Idag är Wiveka 40 år och bor i Skåne med sin man och deras barn.

I intervjun med Expressen berättade hon att hon har "hittat hem" och är lycklig, och att hon önskar Sofia och Carl Philip samma sak:

– Jag önskar dem all lycka till och jag hoppas att de är lyckliga, för det är jag, sa hon till tidningen.

Annons