Madeleines ex-pojkväns nya liv – efter dramatiska uppbrottet

16 mar, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Chris O'Neill är inte den enda som friat till prinsessan Madeleine.

Annons
Detaljen som skiljer Jonas Bergström från Chris O'Neill!
Detaljen som skiljer Jonas Bergström från Chris O'Neill!

Han var nära en prinstitel men det kungliga bröllopet blev aldrig av.

2009 gick Jonas Bergström ner på knä och friade till prinsessan Madeleine, de hade då varit ett par i sju år. Men när giftermålet stod runt knuten började det ryktas om en otrohetsskandal i medier, och 2010 bröt de förlovningen.

”De har kommit fram till att det bästa för dem är att de går vidare på var sitt håll”, skrev hovet då i ett pressmeddelande.

Men Jonas hänger nog inte läpp för det, det slutade trots allt rätt bra för den framgångsrika affärsmannen.

Recept.se Nyhetsbrev

Prinsessan Madeleines ex – det gör han i dag

Sedan uppbrottet med Madeleine har Jonas karriär gått spikrakt uppåt. Han är jurist och bara ett par år efter han lämnade det kungliga livet blev han delägare i advokatfirman Vinge, som i fjol gjorde ett rekordår.

Annons

"När det gäller värdet på affärerna har Vinge gått från 13 till 39 miljarder euro under året.", rapporterade Dagens Industri då.

Innan dess hade en årsinkomst på sex miljoner kronor, men den summan har nu alltså ökat betydligt.

Gifte sig med Madeleines barndomsvän

Efter att Jonas och Madeleine gick skilda vägar träffade prinsessan som bekant sin stora kärlek Chris O'Neill. De slog sina påsar samman 2013, och samma år ringde även kyrkklockorna för Jonas som gifte sig med Madeleines barndomsvän Stephanie af Klercker – numera Bergström.

Jonas och Stephanie bor i centrala Stockholm tillsammans med deras tre gemensamma barn Katinka, 8, Sebastian, 4, och Wilhelm, 1. Inte helt olikt Madeleine och Chris som har barnen Leonore, 8, Nicolas, 6 och Adrienne, 4, men som bytt ut Stockholmslivet till ett liv bland stränder och palmer i solstaten Florida.

Foto: TT

Annons
Annons