Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Carl Philips och Sofias sommarplaner: Okända tillhållet på ön

Prinsessan Sofia gillar sitt sommarboende

Prinsessan Sofia gillar boendet på populära ön.

Sommarloven nalkas för våra kungligheter! Det är här som Carl Philip och Sofia kommer att tillbringa den.

Kungafamiljens ALLA hem!
1:17

Efter reklamen: Kungafamiljens ALLA hem!

(1:17)

Slå på ljud

Sommartider väntar! Dagarna före midsommar drar den traditionsenliga semestern igång för våra kungligheter. En välförtjänt sådan, då kungligheternas scheman sällan har några större luckor för återhämtning. Så när de ska fylla skåpbilen med allt som kan tänkas behövas så är det förmodligen ett välkomnande inslag för kungafamiljen!

Destinationen är som vanligt Öland. Solliden slott för att vara exakt. Slottet ärvde kung Carl Gustaf från sin farfarsfar, Gustav V, 1950 och har sedan dess varit hans. Där tillbringar han sina somrar med drottning Silvia men övriga familjen är givetvis välkommen.

Carl Philip och Sofias okända hus

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått bygga sin egen arkitektritade sommardröm nere vid Kalmarsund: 328 kvadratmeter stora Villa Skönvik som stod klar 2013.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bor i det mindre kända huset som kallas Kavaljershuset. Paret delar huset, som byggdes 1902 och är fördelat på 500 kvadratmeter med bland annat två separata kök, med prinsessan Madeleine och Chris O’Neill. Så med andra ord, det finns gott om plats för båda familjerna!

Det var också på Solliden som prinsessan Sofia träffade kungen och drottningen för första gången.

– Det var en fantastiskt fin upplevelse. Vi hade en jättetrevlig lunch. Jag skulle stanna över natten och drottningen kom med ett litet kit till mig och gav mig en stor kram, sa prinsessan Sofia senare i SVT:s Året med kungafamiljen.

LÄS MER: Victorias dilemma: Sanningen om Villa Skönvik

LÄS MER: Så bor kungen och drottningen på Drottningholm – se bilderna!

LÄS MER: Sofias beslut med Carl Philip – 13 månader efter Julian