Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sofias beslut med Carl Philip – 13 månader efter Julian

Sofias beslut med Carl Philip – 13 månader efter Julian

Prinsessan Sofia har tagit ett beslut efter mammaledigheten.

Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!
1:33

Efter reklamen: Carl Philip och Sofia – en kärlekssaga!

(1:33)

Slå på ljud

Det var den 26 mars 2021 som prins Julian sågs dagsljus för första gången. Prinsessan Sofia och prins Carl Philips minsting.

Sedan dess har det varit svalt i den kungliga kalendern när det kommer till Sofias officiella uppdrag, hon har ju trots allt varit mammaledig.

Men på senare dar har hon trappat upp – och ny fylls kalendern ut!

Prinsessan Sofias första tuffa år med prins Julian

Under ett år har prinsessan Sofia mestadels stannat hemma med Julian. Han föddes ju då sommaren stod runt hörnet i fjol, vilket innebar att även prins Alexander och prins Gabriel var sommarlediga från skolan – ja, fullt upp med andra ord!

Dessutom kantades det första året med Julian av pandemin.

– Precis som för många andra småbarnsmammor, som fått barn mitt i pandemin, har Sofia inte kunnat hitta på precis det hon har velat under mammaledigheten. Oron för att smitta och livet utan stora sammankomster med släktkalas och babyträffar har förstås gjort att det här första året varit helt annorlunda från när hon var mammaledig med Alexander och Gabriel, menar Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofias beslut med prins Carl Philip

Men nu har saker och ting äntligen återgått till det normala, och även Sofia är tillbaka på banan!

Den senaste tiden har hon dykt upp på kungliga festligheter och även tagit sig an många uppdrag. Och nu finns flera programpunkter för Sofia i den kungliga kalender.

Sofia har ju flera uppdrag på egen hand, bland annat tar hennes engagemang i Sophiahemmet upp mycket tid – tid som hon mer än gärna lägger på sjukhuset.

Men hon och Carl Philip arbetar också tätt ihop. Förutom deras stiftelse arbetar de aktivt för att främja allas lika värde, därför kommer de den 24 maj närvara vid" Catwalk live" i Avicii Arena.

Samma dag ska Sofia och Carl Philip, tillsammans med vårt kungapar och kronprinsesspar, även delta vid utdelning av "Polar Music Prize". Och mycket mer väntar!

Foto: TT

LÄS MER: Expertens hårda dom – efter chockerande bilderna på Charlene

LÄS MER: Mystiken kring Victorias ring – svårupptäckta detaljen i bilden med Daniel

LÄS MER: Nya bilden på prinsessan Charlotte – alla reagerar på den kusliga detaljen