Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Charlene lämnar Albert: Ska bo i tvårummare i Monaco – svägerskan bekräftar

12 nov, 2021, 11:37 
Charlene Albert
Charlenes svägerska bekräftar att furstinnan inte ska bo på heltid i palatset – utan flytta tillbaka till sin gamla tvårumslägenhet.
Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Akut äktenskapskris? Eller bara ett ovanligt kungligt särbopar? Ja, det är en av alla frågor som just nu ställs kring Charlene och Albert.

Trots att de nyligen har återförenats är oklarheten stor – och svägerskan Chantell Wittstock bekräftar för brittiska Daily Mail att Charlene inte ska bo på heltid med sin man i Grimaldipalatset.

Furstinnan Charlene Furst Albert
Monacos furstepar Charlene och Albert.

I ett exklusivt uttalande säger Chantell Wittstock, gift med Charlenes bror Sean och talesperson för furstinnans välgörenhetsstiftelse, att det lutar åt att Charlene delvis ska flytta tillbaka till den tvårummare där hon bodde innan hon lämnade Monaco för Sydafrika.

Daily Mail ställde frågan ”Kommer furstinnan att återgå till det arrangemang som fursteparet hade då?” och Chantell Wittstock svarade:

Annons

– Åh, vi vet inte än. Hon kommer förmodligen att pendla mellan de två (bostäderna), beroende på var hon känner sig bekväm.

– Men hon har precis kommit tillbaka, så nu gäller det för alla att finna sig till rätta. Furstinnan är så lycklig över att träffa sina barn och de är så glada över att få träffa sin mamma igen.

– Så vi får se var hon kommer att slå sig ner, säger Chantell Wittstock och lägger sedan till:

– Men det kommer att bli med sin man och sina barn.

Chantell Wittstock Svägerska Furstinnan Charlene Furst Albert Prinsessan Caroline
Chantell Wittstock med Monacos furstefamilj vid nationaldagsfirandet 2019.

Denna – för ett kungligt par – ovanliga bostadslösning skvallrades det om redan innan Charlene lämnade Monaco för Sydafrika, och den uppges ha varit ett av skälen till att många Monte Carlo-bor höjt på ögonbrynen och ifrågasatt det kungliga äktenskapet.

Annons

Trots det ska Charlene inte ha gjort några försök att dölja att hon då bodde i denna tvårummare, belägen 300 meter från palatset, ovanför en av stans eleganta konfektaffärer.

Att furst Albert skulle bo i denna tvåa på någon permanent basis är dock svårt att se.

Furstepalatset Grimaldipalatset Monaco
Furstepalatset i Monaco.

Charlene hemma igen – men de kungliga uppdragen får vänta

Daily Mail ställde också frågan om furstinnan Charlene nu kommer att återgå till sina uppdrag som furstinna.

– Det kommer hon absolut att göra – om allting går bra, och hon slutgiltigt läker och har återhämtat sig, säger Chantell Wittstock, men konstaterar att det kan dröja:

– Detta inträffar ju inte från en dag till en annan, så furstinnan kommer definitivt att ta det lugnt. Och just nu kommer hennes fokus i första hand hand att vara att tillbringa tid med sina barn och sin familj.

Furstinnan Charlene Furst Albert Återförenade
Första bilden på Charlene, Albert och barnen efter hemkomsten.

Så var den stora familjeåterföreningen i måndags bara ett spel för gallerierna? Furst Albert ser kanske lite stel ut på bilden, medan Charlene känns uppriktigt glad. Så svaret på frågan? Det är nog att ingen vet.

Foto: TT, Eric Mathon/Palais Princier.

Annons