Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Charlene väljer bort barnen – satsar på nya uppdraget i Sydafrika

Furstinnan Charlene Barnen

Furstinnan Charlene väljer att fokusera på sitt nya uppdrag i Sydafrika – framför att åka hem till sina sexåringar Gabriella och Jacques.
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert
Slå på ljud

Furstinnan Charlene kämpar med sin sviktande hälsa och barnen prins Jacques och prinsessan Gabriella har varit utan sin mamma ända sedan i maj.

Men samtidigt kommer nu uppgifter om att Charlene helt oväntat har tagit på sig ett mycket komplicerat uppdrag: Att mäkla fred i den bittra maktstrid som rasar i Zulus kungafamilj.

LÄS MER: Intensiva skilsmässorykten: ”Charlene letar hus i Johannesburg”

Furstinnan Charlene på kung Goodwill Zwelithinis begravning 2021

Charlene vid kungens begravning i Kwa Zulu Natal, den provins där hon också uppges bo under sin tid i Sydafrika.

Foto: TT

Efter att den gamle kungen Goodwill Zwelithini dog i mars, 72 år gammal, är det fullt krig i kungafamiljen. Kungen lämnade sex fruar och 26 barn och nu slåss hans arvingar om makten. Sonen Misuzulu utropades till ny kung, ett faktum som stora delar av släkten vägrar att acceptera.

Kung Goodwill Zwelithini Död Zulus kungafamilj

Kung Goodwill Zwelithini, som styrde Zulu i 50 år.

Foto: TT

Och in i detta getingbo kliver nu alltså 43-åriga Charlene – samtidigt som många hemma i Monaco undrar när hon egentligen tänker komma hem till barnen.

– Furstinnan var personlig vän till den avlidne kung Goodwill, och tror att hon kan hjälpa till, säger Charlenes talesperson i ett officiellt uttalande.

– Hon har alltid haft en djup och nära relation med kungadömet Zulu och hon känner stor sorg över sprickan i familjen.

– Men furstinnan är ingen formell medlare – hon erbjuder bara sin hjälp. Hon tror att hon kan göra skillnad i denna komplicerade familjekonflikt, tillsammans med de andliga ledarna.

Prinsessan Gabriella i rullstol Furstinnan Charlene

Charlenes sexåriga dotter prinsessan Gabriella. I samband med skolstarten skadade hon benet och satt när den här bilden togs i rullstol.

Den officiella förklaringen till Charlenes bortavaro från Monaco är den svåra infektion som drabbade henne i samband med ett ingrepp i bihålorna – ett ingrepp som ska ha gjorts för att fylla på med benvävnad inför ett planerat tandimplantat.

Sedan dess har hon opererats flera gånger – men också akutvårdats efter en kollaps i hemmet. Orsaken till den är okänd, men den inträffade kort efter att hon under några dagar fick besök av barnen.

Därför saknas Charlene – furst Alberts förklaring

Furstinnan Charlene Furst Albert Monaco gala 2017

Charlene och Albert – före krisen.

Foto: TT

– Min hustru lämnade inte Monaco i affekt eller för att hon var arg på mig eller någon annan... Och hon har inte gått i exil. Detta är absolut inget annat än ett medicinskt problem som behöver åtgärdas, säger furst Albert till det amerikanska magasinet People.

Ett uttalande som dock inte har lyckats sätta stopp för de skenande skilsmässoryktena.

LÄS MER: Kvinnan som har tagit Charlenes plats – mitt i krisen med Albert

LÄS MER: Charlenes kollaps: ”Blev inlagd efter mötet med barnen”

LÄS MER: Charlenes dotter i rullstol – sanningen om Gabriellas olycka

Foto: TT.