Charles får UNIK gräddfil i coronabehandlingen: "Väldigt många är arga nu – inte ens läkare får detta"

prins charles

Prins Charles har nyss testat positivt för coronaviruset.Nyheten har väckt en hel del ilska i Storbritannien.

Här är beskedet som skakar om hela Storbritannien. Prins Charles, drottning Elizabeths son och arvingen till den brittiska tronen, har testat positivt för coronaviruset.

“Han har visat prov på milda symptom men är annars vid god hälsa och har arbetat hemifrån de senaste dagarna, precis som vanligt”, står det i ett uttalande från det brittiska kungahuset.

Men i det brittiska folkets oro över Charles hälsa finns också ett stråk av irritation. Vården är nämligen hårt belastad i Storbritannien, precis som i Sverige, och därför räcker inte resurserna till att testa alla som visar prov på tänkbara corona-symptom.

Coronaviruset: Prins Charles har testat positivt

prins charles

Charles är corona-smttad och får absolut inte träffa drottningen.

Men Charles blev alltså testad – vilket många uppfattar som orättvist. På Twitter haglar kritiken in.

“Jag hoppas att prins Charles tillfrisknar, men varför fick han testas för viruset när all vårdpersonal inte får det?”, skriver Kevin Maguire, nyhetschef på tidningen Daily Mirror.

“Jag ser att ‘avskaffa monarkin’ trendar på Twitter. Nyheten att Charles fick testa sig, när våra läkare och sjuksköterskor inte får det, och flög till Skottland när han mådde dåligt, har gjort många arga”, skriver historieprofessorn och tv-profilen Kate Williams.

 

LÄS OCKSÅ: Ny bild på kungen och Silvia – har lämnat stan och flytt kaoset

“Andra kan inte bli testade”

“Med tanke på att hans symptom sades vara milda, så undrar jag precis som många andra varför han blev testad när många i vårdpersonalen och i socialtjänsten inte kan bli testade. Min brorson, som har allvarlig astma och en infektion i bröstet, blev nyss nekad ett test”, skriver politikern Joan McAlpine.

Charles test utfördes i Skottland. Landets förstaminister Nicola Sturgeon fick hårda frågor om testet på en presskonferens – men ville inte svara på kritiken.

– Det här går under den medicinska sekretessen, säger Nicola Sturgeon enligt sajten Royal Central.