Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Charles krav för Harry och Meghans återkomst: "Inte förhandlingsbart"

15 dec, 2023, 12:00 
Louise Wibergh Lenti

Pengarna tryter för Harry och Meghan och nu behöver de flytta in hos kungafamiljen igen – om de får.

Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Det är nog ingen som missat att konflikterna inom det brittiska kungahuset har haglat de senaste åren. Splittringen mellan prins Harry, Meghan Markle och resterande medlemmar av familjen har bara vuxit sig större.

Nu har prinsparet däremot nått ett vägskäl där de tvingas öppna dörren för att återvända till Storbritannien. Pengarna börjar sina och de behöver hjälp.

En distans som bara fortsätter växa

Det var i januari 2020 som Harry och Meghan officiellt lämnade kungahuset och flyttade till USA där de fortfarande bor med barnen Archie och Lilibet.

Flytten innebar, utöver emotionell och fysisk distans från kungahuset, även att de inte längre tog emot något apanage. De ville tjäna sina egna pengar själva och inte stå i skuld till familjen.

Annons

Sedan Harry och Meghan avsagt sig sina roller har de kunnat vara mer frispråkiga om vad de egentligen tänker och tycker om det brittiska kungahuset – en rätt som de minst sagt nyttjat. Både i sin intervju med Oprah Winfrey, sin Netflix-serie Harry & Meghan och i Harrys självbiografi Spare riktas det hårda anklagelser till hur de blivit behandlade både av familjen och hovet bakom lykta dörrar.

Anklagelserna har dementerats av både medlemmar i kungafamiljen och hovet och ilskan är stor mellan de olika parterna. Detta har lett till en infektion så stor att Harry inte ens blev bjuden till kung Charles födelsedagsfirande i november.

Vill försonas och flytta tillbaka

Trots att de inte var inbjudna på födelsedagsfirandet ska både Harry och Meghan haft ett varmt samtal med pappa och svärfar Charles, rapporterar brittiska Mirror.

Annons

Källor säger även till tidningen att kung Charles i samband med detta uttryckt en stark längtan till att återförena familjen igen.

Nu väntar julen runt hörnet och hela kungafamiljen ska samlas för julfirande på Sandringham. Alla förväntas vara där – förutom Harry och Meghan. De kommer förmodligen spendera julen med barnen hemma i Kalifornien.

Att barnen Archie, som nu hunnit bli 4 år, och Lilibet, som redan blivit 2 år, inte har en relation till sin farfar måste svida för Harry. Han är familjekär och vill inget annat än att ge sina barn fin uppväxt utan bråk och gnissel.

Kung Charles, prins Harry, Archie
Farfar Charles och Harry med lilla Archie vid hans dop 2019.

Just nu är det dock motsatsen med både bråk och gnissel. Utöver familjebråket har Harry och Meghans finansiella satsningar inte gått så bra som de hoppats vilket lett till att de nu har en "finansiell oro" meddelar en källa till the Mirror. Detta har lett till att Meghan öppnat upp för att flytta tillbaka till Storbritannien igen.

Kravet från kung Charles

Trots att Meghan tidigare inte velat ha något med kungahuset att göra kommer nu en vändning. Enligt källor till the Mirror ska Meghan ha föreslagit en kompromiss för att behålla husfriden hemma. Hon är öppen för att spendera åtta månader om året i deras hus i Kalifornien för att sen resterande del hyra en lägenhet i Kensington Palace.

Med detta hoppas hon på sikt kunna laga relationen till kung Charles.

Kung Charles ska enligt källor vara öppen för en framtida återförening men med ett villkor som han vägrar att rucka på:

Meghan och Harry måste gå med på att inte tala illa om kungahuset igen.

Enligt källorna vore det en oöverkomlig skandal ifall Harry och Meghan tvingades lämna familjen en andra gång.

Foto: TT / Chris Allerton/SussexRoyal

Annons