Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles Spencers ord om syster Diana: “Vill inte att folk ska glömma”

11 jun, 2024, 18:30 
Victoria Morand
Dianas bror, Charles, betonar vikten av att hålla minnet av henne vid liv.
Annons
Prinsessan Diana – den odödliga ikonenBrand logo
Prinsessan Diana – den odödliga ikonen

Det har snart gått 27 år sedan hela världens prinsessa lämnade oss. Det brittiska kungahuset underskattade fullkomligt folkets kärlek till älskade Diana.

Dianas bror, Charles Spencer, betonar sorgen av en viss aspekt i hans systers bortgång.

DOMINIC LIPINSKI

Med sitt charmerande leende och genuina intresse för andra människor, blev hon snabbt känd som "folkets prinsessa". Hennes död gick inte obemärkt förbi, utan sände chockvågor över hela världen och lämnade ett tomrum som fortfarande känns.

Annons

Hennes arv lever kvar i sönerna William och Harry och av alla sorgliga aspekter i prinsessans bortgång så trycker Charles Spencer på en viss detalj.

Charles Spencer: "Hon hade varit en fantastisk farmor"

Dianas bror, Charles, höll ett kraftfullt tal till sin syster under hennes begravning och pratar fortfarande om hennes påverkan idag.

– En av de stora tragedierna är att hon aldrig fick träffa sina barnbarn, hon hade varit en fantastisk farmor, säger han i en intervju med People.

Annons

Han uttrycker sin tacksamhet över att minnet av Diana lever vidare genom hennes söner, William och Harry.

DAILY MAIL ROTA

– Jag älskar att se det okomplicerade sätt de bemöter människor på och får dem att känna sig bekväma, säger han och fortsätter:

– Det är så lätt att se kopplingen mellan dem och deras mamma.

Charles Spencer säger att William, Harry och även prinsessan Kate håller Dianas minne levande genom sina egna handlingar – något han uppskattar ju längre tiden går sedan hon lämnade oss.

Annons

Egna orden om den tuffa bortgången

Under dagarna efter Dianas död plågades hennes bror av tankar om att han kunde ha gjort något för att rädda sin syster från den tragiska döden.

– Jag var rasande, inte bara arg, sa han.

– Vad kunde jag ha gjort? Men du tänker alltid, Gud, jag önskar att jag kunde ha skyddat henne. Det var bara...det var förödande.

Adam Butler

Charles stora önskan idag är att människor inte glömmer Diana för den fantastiska kvinnan hon verkligen var.

Annons

– Diana förtjänar en plats i historien. Jag tycker att det är viktigt för människor under 35, som antagligen inte kommer ihåg henne alls, att komma ihåg att hon var en speciell person, inte bara en vacker en, säger han avslutningsvis.

REX

Vi saknar dig än idag Diana!

Bild: TT

Annons