Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken för Elizabeth – nära medarbetaren dömd för misshandel

18 aug, 2022, 11:00 
AvMinna Sarpaneva
Drottning Elizabeth
Motgångarna fortsätter för drottning Elizabeth...
Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Efter 70 år som regent råder det inga tvivel om att drottning Elizabeth, 96, har varit med om både det och det andra.

Bakslag, skandaler och tragedier är inte något som är främmande för drottningen, men de senaste 1,5 åren har minst sagt varit motiga även för en stålkvinna som Elizabeth.

Nu har hon nåtts av ytterligare en chockerande nyhet.

Bondbruden Elizabeth

Olympiska sommarspelen i London år 2012 är ett event många minns med förtjusning. Främst är det kanske den storslagna öppningsceremonin som har satt sig på minnet.

Den mest oförglömliga stunden stod drottning Elizabeth för. I en förinspelad kortfilm agerar Elizabeth mot Bond-skådisen Daniel Craig i vilken hon färdas med helikopter till invigningen Olympiastadion.

Annons

Publiken häpnades när helikoptern sedan dyker upp vid arenan och Elizabeth elegant hoppar ut ur helikoptern, glidflyger under en ”union jack”-fallskärm och landar utanför arenan. Varpå hon lugnt kliver in och inviger de olympiska spelen.

Drottning Elizabeth Gary Connery
På håll gick det inte att se skillnad på drottning Elizabeth och stuntmannen Gary Connery.

Eller ja, det var åtminstone Elizabeth som kom ingåendes. Hoppet stod stuntmannen Gary Connery, 53, iförd peruk och en likadan laxfärgad dräkt som den riktiga drottningen, för.

Stuntmannen döms till fängelse

Nu har Elizabeth nåtts av beskedet att Gary Connery, som hon hade ett nära samarbete med inför invigningsceremonin, döms till 18 månaders fängelse för misshandel.

Det var år 2020 som han misshandlade sin dåvarande flickvän efter ett bråk om hushållssysslor.

Enligt domen anföll stuntmannen flickvännen och slog hennes huvud i ett trappräcke innan han knuffade ner henne för trappen. Kvinnan bröt axeln och fick ett sår i huvudet, skriver Daily Mail.

Inte ett roligt besked för Elizabeth som redan drabbats av en hel del bakslag det senaste året. Vi hoppas såklart också att Gary Connerys tidigare flickvän mår bra trots omständigheterna.

Foto: TT

Annons