Chocken – kungen och drottningen dök inte upp: "Jag är djupt besviken"

04 jun, 2021, 14:00 
Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silva dök inte upp på evenemanget – det gillade inte folket.
Annons
För Sverige i tiden! Här tillträder kungen tronen – 27 år gammal
För Sverige i tiden! Här tillträder kungen tronen – 27 år gammal

Kungen och drottning Silvia är mycket väl medvetna om att i dag, 4 juni, är en viktig dag. Det är nämligen dagen som Göteborgs, Sveriges näst största stad, firar sitt 400-årsjubileum.

Göteborgarna hade såklart hoppas på att få se vår regent på plats på Västkusten. Men redan tidigare i år fick de nobben.

Kungen och drottning Silvia dök inte upp i Göteborg

”På uppdrag av H.M. Konungen och H.M. Drottningen ber jag att varmt få tacka för den vänliga inbjudan att närvara vid firandet av 400-års jubiléet av Göteborg den 4 juni i år. Deras Majestäter Konungen och Drottningen måste dessvärre tacka nej till närvaro vid jubiléet av kalendermässiga skäl. Kronprinsessparet tackar däremot med glädje ja till att närvara vid högtidlighållandet av Göteborg 400 år”, skrev kronprinsessans sekreterare Susanne Franchell i ett svar till Göteborgs stad.

Recept.se Nyhetsbrev

Det här gick inte göteborgarna obemärkt förbi. På de sociala medierna kunde man se att många av invånarna kände sig bortglömda och förbisedda.

Annons

”Poängen är att man på tre år inte haft viljan att närvara. Detta är ynkedom av stora mått och jag vill gärna se den som försvarar detta beslut av 'kalendermässiga' skäl. Finns ens ordet 'kalendermässigt'?", skrev en användare som beskrev det hela som "en jättefadäs”.

”I sak spelar det väl ingen större roll, men jag kan ändå tycka att det är dåligt. Göteborg i egenskap av rikets andra stad borde faktiskt prioriteras högre av Kungen och Drottningen”, skriver en annan användare.

”Jag är djupt besviken på kungafamiljens beslut! Göteborg är en viktig stad för Sverige”, skriver en tredje.

”Det kan aldrig finnas något i någons kalender som kan vara viktigare än att fira Göteborg”, skriver en fjärde.

Foto: TT

Annons
Annons