Chocken! Nya bilden på Daniel som ung – så har du aldrig sett prinsen förut

16 sep, 2022, 09:09 
Prins Daniel

Nu dyker prins Daniels tonåriga jag upp till ytan.

Annons
7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Prins Daniel fyllde under torsdagen 49 år gammal. Det blev ett traditionellt firande med familjen under privata former. Man kan kalla det för ett smakprov inför nästa års storslagna kalas.

– Det blir väldigt speciellt nästa år. 15 september 2023 firar kungen 50 år på tronen och det är prins Daniels 50-årsdag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

För drygt 20 år sedan förändrades livet drastiskt för prins Daniel från Ockelbo. Journalisterna ville veta allt om kronprinsessan Victorias nya pojkvän, som då var 28 år gammal.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Prins Daniel undvek till en början det kungliga strålkastarljuset – men nu syns han ofta i offentlighetens rampljus.

Bilderna på prins Daniel togs bort

Alla ville veta mer om den blivande prinsen, men han undvek pressen så gott han kunde och ställde inte upp på några intervjuer. Det fanns heller inga gamla festbilder eller tidigare ex-flickvänner att få fram.

Annons

Daniel från Ockelbo var helt enkelt en integritetens man och gillade att hålla det privata privat. Trots att han varit i den kungliga världen närmare 20 år så finns det väldigt få bilder på honom som barn.

På hovets hemsida fanns det två bilder på honom som barn, men de togs bort när sajten tidigare i år gjorde en uppgradering för att göra den mer ”funktionell för dagens behov”.

Här är prins Daniel som ung

Prins Daniel levde helt enkelt ett vanligt liv, långt utanför det kungliga strålkastarljuset, och var nog som vilket barn som helst i Ockelbo.

Men nu har äntligen en ny bild på prins Daniel som ung dykt upp i sociala medier!

En Twitter-användare delar med sig av en bild när Daniel han går i nionde klass – och det går inte undgå att han är väldigt lik sin son, prins Oscar!

Prins Oscar
Prins Oscar är väldigt lik sin pappa!
Annons

Foto: TT/Twitter

Annons