Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris beteende kommer upp till ytan – vägrar träffa kungafamiljen!

26 feb, 2023, 12:00 

Chris O'Neill lyser med sin frånvaro.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Chris O'Neill har gjort sig känd för att hålla sig utanför det kungliga strålkastarljuset. Inte ens på kronprinsessan Victorias födelsedag förra året valde han att stanna i Sverige.

Johan T Lindwalls hyllning av Victoria – och kängan mot Chris: ”Förvånande och obegripligt”Brand logo
Johan T Lindwalls hyllning av Victoria – och kängan mot Chris: ”Förvånande och obegripligt”

I stället återvände han till USA, utan prinsessan Madeleine och barnen, för att jobba, något som förvånade Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, sa han vid tillfället.

Prins Carl Philip, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill valde att lämna Sverige strax innan kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland.

Chris lyser med sin frånvaro

Faktum är att Chris bara fångades på en bild en enda gång under sitt Sverigebesök förra sommaren, då prins Nicolas gjorde kunglig debut och besökte sitt hertigdöme Ångermanland för att inviga Upptäckarparken i Höga Kusten.

Annons

Både Chris och Madeleine nobbade även öppnandet av riksmötet, en av kungens viktigaste konstitutionella uppgifter som Sveriges statschef och regent, och de var heller inte närvarande när Nobelfesten gjorde storslagen comeback efter flera år av pandemi.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Chris beteende sprids utomlands

Att Chris konsekvent väljer bort att tillbringa tid med kungafamiljen har nu även fått spridning utomlands.

Norska Se och Hör har nu uppmärksammat Madeleines resa till Brasilien förra året, när hon åkte utan Chris vid sin sida för att teama upp med drottning Silvia.

”Som så många gånger tidigare prioriterade Chris sitt arbete – något han var tydlig med att han skulle göra när han tackade nej till prinstiteln 2013”, skriver tidningen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill lyster ofta med sin frånvaro.

Foto: TT

Annons