Chris O'Neill har hemligt bolag – tappar miljoner

Chris O'Neill har sett miljonerna försvinna i sin satsning. Men allt är inte nattsvart.

Chris O'Neill är en hemlighetsfull man. Han var säkert nöjd med att mycket lite skrivits om hans engagemang i Gloucester Rain LLP.

Men i helgen kunde Svensk Dam berättar att Chris blev partner i bolaget i maj 2012. Då hette företaget Dr Foster Holdings LLP. Enligt Companies House, den statliga myndighet som har hand om bolagsregistrering i England, är Chris fortfarande en aktiv partner.

Chris O'Neill – här är hans hemliga affärsprojekt

Chris O'Neill

Chris O'Neill jobbar stenhårt för att försörja familjen.

Dr Foster Holdings LLP samarbetade tidigare med det brittiska hälsodepartementet i ett projekt framtaget för att undersöka hur sjukvården fungerar ur ett patientperspektiv och därefter sprida den informationen vidare till allmänheten.

Numera, som Gloucester Rain LLP, har bolaget totala tillgångar på 8,68 miljoner pund, alltså nästan 100 miljoner kronor. Det är sannerligen mycket pengar! Men när bolaget fortfarande hette Dr Foster Holdings LLP var den totala pengapotten betydligt större. Då hade bolaget sammanlagda tillgångar på över 170 miljoner kronor.

Kreditinstitutet varnar för konkurs

Det brittiska kreditinstitutet Endole gör en ganska bister analys av läget i Gloucester Rain LLP. De ger bolaget 40 av 100 på sin skala över kreditvärdighet. Det är precis på gränsen till "Caution-läge" – alltså stadiet som signalerar att företaget kan komma att bli insolvent inom loppet av tolv månader.

Men bolaget är på väg åt rätt håll. I fjol låg de på 37 poäng på skalan.

LÄS OCKSÅ: Bilderna avslöjar – starka slitningen mellan Chris och prinsessan Madeleine

Berättade om det i Skavlan

Hur mycket tid som Chris lägger på Gloucester Rain LLP är oklart. Huvuddelen av hans yrkesliv vigs troligen åt företaget Wilton Payments. Den delen av verksamheten berättade Chris om när han och Madeleine gästade SVT-programmet Skavlan.

– Numera har jag slutat arbeta med privatkunder och håller istället på med elektroniska betalningslösningar för större företag. Min uppgift är att hitta affärsmässiga lösningar för storföretag i Europa, sa Chris då.

LÄS OCKSÅ: Kungafamiljen i sorg efter dödsfallet