Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neill träder fram i svensk tv – efter tiden i skuggorna

30 dec, 2023, 14:00 
Chris O'Neill håller sig gärna i bakgrunden. Men nu träder han fram i svensk tv på bästa sändningstid.
Annons

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen har tillbringat julen i Sverige ihop med resten av kungafamiljen – och det hela kickstartades med drottning Silvias 80-årsfest på Drottningholm dagen innan julafton.

Nu kommer det dröja innan vi får se de igen – eller? Nu kommer det fram att vi kommer få se Chris i svensk tv – dagen innan nyårsafton.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Anders Pihlblads utmaning under mötet med kronprinsessan

På lördag sänds nämligen TV4:s årliga dokumentär om kungafamiljen, som kort och gott går under namnet Kungahuset. Det är den omtyckta programledaren och journalisten Anders Pihlblad som följt kungafamiljen under året, något som visade sig inte vara helt lätt:

– Att göra hela programmet är ju en utmaning eftersom jag inte har gjort det här tidigare. Det är väldigt speciellt att följa kungahuset. De känner inte mig och jag känner inte dem. Jag kommer inte att känna dem heller, så är det ju. Den kontakten får man inte, säger Anders till Svensk Dam.

Annons

Han har följt med Victoria och Daniel tvärs över jorden till Australien och Nya Zeeland, och varit en fluga på väggen under stora händelser som kungens tronjubileum.

Här träder Chris O'Neill fram i svensk tv

Men några som inte dyker upp i en intervju är prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, trots att de tillbringat en hel del tid i Sverige. Anders Pihlblad har dock konstaterat för Svensk Dam att Madeleine dyker upp på bild – och nu vet vi att även Chris O'Neill gör det!

Ja, han skymtar faktiskt förbi i svensk tv när han stegar in i armkrok till Rikssalen i slottet, ihop med en statschefer och kungligheter från hela norden. Det var under den jubileumsbankett som hölls den 15 september för att fira kungens 50 år på tronen – en av firandets stora höjdpunkter.

I fjol intervjuades Chris i både SVT:s Året med kungafamiljen och TV4:s Kungahuset, för första gången på sju år. I år får vi dock nöja oss med en snabb cameoroll.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill anländer till jubileumsbankett i Rikssalen på slottet
Här flimrar Chris O'Neill förbi i svensk tv!

Foto: TV4/TT

Annons