Chris O’Neills affärer väcker uppmärksamhet – så reagerar omvärlden

30 jan, 2021, 18:00 
Prinsessan Madeleine Chris O’Neill
Helst vill han ägna sig åt sina företag ifred – men det är inget Chris O’Neill kan hoppas på som prinsessan Madeleines make.
Annons
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Därför trivs inte Chris i Sverige!

Han sa ”Tack, men nej tack” till prinstiteln. Och han har varit mycket tydlig med att han vill vara privatmannen Chris O’Neill och jobba på med sin business ifred. Men så råkar han vara gift med prinsessan Madeleine, och pappa till tre av kungaparets barnbarn. Och då funkar det inte att ducka ut ur strålkastarljuset.

Det har Chris O’Neill fått erfara lite mer än vanligt under veckan som gått. Då kunde Expressen visa dokument som avslöjade att två av hans bolag – Wilton Partners LLC (grundat 2008) och Warwick Partners LLC (startat 2014) – helt har lagts ner.

Enligt myndigheterna i Florida är båda företagen upplösta sedan i februari 2020 och anledningen uppges vara att de ”upphört med sin affärsverksamhet”.

Utöver det så har Chris O’Neill också lämnat ”alla framträdande roller” i de två bolag som fortfarande är aktiva: Wilton Payments LLC och Belgravia Investment LLC.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Och när det händer sådana här saker i Chris företag så får det ringar på vattnet. De senaste dagarna har flera internationella medier uppmärksammat hans affärer – av den enkla anledningen att han är ingift i den svenska kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine kungliga status gör helt enkelt saker mer komplicerade i hans liv, Eller som Chris O’Neill uttryckte saken i King Magazines stora intervju: ”Det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa.”

Men han säger också:

– Jag kommer ju från finansbranschen, och där får man lära sig att stå ut med det mesta.

Så går Chris O’Neills företag

Prinsessan Madeleine Chris O’Neill
Chris O’Neills affärsidé kretsar kring att hjälpa företag att ”strömlinjeforma sina betalningsmodeller”.

Så betyder de nya turerna kring Chris O’Neills företag att hans business går dåligt? Den frågan har inget tydligt svar, men hovets informationschef Margareta Thorgren sa så här i en kommentar till Expressen:

Annons

– Herr O’Neill har en rad olika bolag som används för att hålla investeringar och andra tillgångar. När de sedan inte längre behövs, löses de upp – vilket är vad man kan förvänta sig.

– Förutom det ändrar herr O’Neill från exekutiva till icke-exekutiva roller inom vissa (icke-operativa) investmentbolag. De här ändringarna har ingen inverkan på hans aktieägarstatus.

Prinsessan Leonore Chris O’Neill
Chris O’Neill är en ovanligt privat privatperson. Knepigt läge om man råkar vara gift med en prinsessa och pappa till två småsessor och en prins.

Foto: TT.

Annons