Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills hemliga liv innan Madeleine

04 mar, 2020, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine chris o'neill
Prinsessan Madeleines man, Chris O'Neill, är fåordig när folk frågar om hans bakgrund. Men i en exklusiv intervju berättar han vad han jobbade med innan han blev en framgångsrik finansman.
Annons
7 saker du inte visste om Chris O'NeillBrand logo
7 saker du inte visste om Chris O'Neill

Chris O’Neill är en mystisk prinsessmake som sällan bjuder på personliga detaljer i intervjuer. Men för ett par år sedan hände det faktiskt. Då var Chris med i det svenska magasinet King och där berättade han bland annat vad han hade för yrken innan han blev en framgångsrik finansman.

Chris kommer från ett priviligerad hem med societetslejonet Eva O’Neill som mamma och stenrike Paul O’Neill som pappa. Men han är inte född med silversked i mun, förklarar han i intervjun. Och det var mycket tack vare pappa Paul. Det var han som peppade Chris att börja jobba tidigt. Vad det var för jobb var mindre viktigt.

– Jag har jobbat varje sommar sedan jag fyllde 13 år. Och det har varit inom det mesta du kan tänka dig: på byggen, inom hantverk, som hjälpreda på golfbanor. Jag har städat badrum och skrubbat toaletter. I 15–16-årsåldern blev det mer kontorsjobb, och jag tillbringade mina sommarlov på firmor i London och New York. Och när jag väl tog min examen hade jag en enorm fördel av den erfarenheten, för jag visste redan vad arbetet innebar.

Annons

Chris O’Neill började jobba som 13-åring

Chris fortsätter:

– Några fickpengar till nöjen var det aldrig tal om. Allt jag ville ha som låg utanför ramarna för vad han tyckte att han borde stå för, det fick jag betala själv.

Just karriären som städare var det förstås många som studsade över när intervjun nådde tidningshyllorna. Och även där hade Paul O’Neill ett finger med i spelet.

– Min far hade investerat i en anläggning i Florida, och flera somrar i rad sommarjobbade jag där som allt-i-allo, och det kunde vara lite av varje: städjobb, tvättning av golfbilar, trädgårdsmästarjobb. Jag gillade det. Lärorikt, och roligt att vara en del av ett sammansvetsat gäng.

Foto: TT

Annons