Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O’Neills innersta krets – exklusiva klubben med kändisar och makthavare

07 mar, 2021, 15:00 
AvLinus Brännström
Chris O'neill och prinsessan Madeleine
Chris O’Neills inträde i den exklusiva klubben avslöjar tidigare okända detaljer om hans privatliv. I prinsessan Madeleines makes innersta krets syns nu kändisar och makthavare – samt en världskänd älskarinna.
Annons
Chris hemliga liv innan Madeleine!Brand logo
Chris hemliga liv innan Madeleine!

Chris O’Neill, 46, har alltid hållit en låg profil.

Ända sedan han och prinsessan Madeleine, 38, blev ett par har han värnat om privatlivet – det var också en av anledningarna till att han vägrade ta emot en prinstitel i samband med bröllopet 2013. Han har gjort allt för att slippa stå i rampljuset.

Detaljer om Chris privatliv avslöjade

Men nu har helt plötsligt nya detaljer om Chris privatliv offentliggjorts.

Vad gäller hans umgänge har detaljerna tidigare varit knapphändiga – Chris vänner kommer från hans tid på privatskola i Schweiz och från jetsetketsar i New York, det är slutna grupperingar med människor som varit förmögna i generationer och har vett att vara diskreta.

I februari valde han dock att bli medlem i Clubhouse – det nya sociala mediet som tagit världen med storm under årets första månader.

Clubhouse är än så länge en exklusiv klubb, vem som helst kan inte gå med utan man måste bli inbjuden av någon som redan är medlem för att kunna skaffa ett konto.

Annons

Appen kan beskrivas som ett forum för direktsända diskussioner och den är helt ljudbaserad – ett panelsamtal i Clubhouse fungerar ungefär som en videokonferens fast utan bild.

I Sverige har Clubhouse jämförts med 1980-talsklassikern Heta linjen dit man kunde ringa och prata med okända människor.

Bland de Chris följer finns flera av gästerna på hans och Madeleines bröllop. Foto: Niclas Hammarström/TT

Chris O’Neills innersta krets

När Chris O’Neill valde att tacka ja till inbjudan valde han också att exponera delar av sin innersta krets.

Nu kan alla andra som har Clubhouse se vilka han följer på det sociala mediet och man kan till och med se vem som bjöd in honom till den exklusiva appen.

Chris bjöds in av Monica Kalpakian, en amerikansk konstsamlare som också var en av gästerna på hans och Madeleines storslagna bröllop i Stockholm.

Annons

I skrivande stund har Chris O’Neill valt att följa drygt 100 personer på Clubhouse. Bland dem märks flera kända svenskar – till exempel Ulf Ekberg från Ace of Base. Han är en av våra mest framgångsrika artister genom alla tider då Ace of Base sålde över 45 miljoner skivor över hela världen, bara Abba och Roxette har sålt fler.

Efter succéåren har Ekberg levt ett lyxigt jetsetliv och umgåtts med diverse världsstjärnor.

Johanna Aybar och Ulf Ekberg.

Chris O’Neill har också valt att följa flera superentreprenörer – däribland Tesla-grundaren Elon Musk, som nyligen blev världens rikaste människa, och Mark Cuban, som blev dollarmiljardär redan på 1990-talet då han sålde sitt bolag som jobbade med radio på internet.

Men på listan hittar man också en rad personer från Chris O’Neills och prinsessan Madeleines privata bekantskapskrets – där finns namn som Jan Dinkelspiel, Gustaf Magnuson och Oscar Kylberg.

Annons

Finansmannen Dinkelspiel är för den breda massan kanske främst känd från sitt deltagande i dokusåpan "Expedition: Robinson" 2001 då hela svenska folket blev varse hans smeknamn "Bröli" tack vare ett telefonsamtal hem till mamma, friherrinnan Louise Ramel.

Jans pappa Ulf Dinkelspiel, som dog 2017, var en av kungens vänner och nu står Chris och Madeleine nära Jan och hans hustru Ellen.

Gustaf Magnuson är som bekant prinsessan Christinas son och således kusin till kungabarnen medan Oscar Kylberg är prins Carl Philips affärspartner och en av hans närmaste vänner – han är också en av prins Gabriels faddrar.

Jan Dinkelspiel och hustrun Ellen Dinkelspiel. Foto: TT

Nära vänner till Chris och Madeleine

Chris O’Neill följer även flera andra personer i kungabarnens innersta krets, till exempel journalisten och modeprofilen Sofi Fahrman som är nära vän med Madeleine och som i slutet av förra året förlovade sig med miljardären Filip Engelbert.

Annons

På Chris O’Neills privata lista återfinns också Emma Pernald – hon som många trodde skulle bli Sveriges nästa prinsessa. Emma Pernald träffade prins Carl Philip på en seglats och de var sedan ett par i nästan tio år innan relationen tog slut 2009.

Men hon står fortfarande kungafamiljen nära genom vänskapen med Madeleine och Chris.

Chris har dessutom valt att följa bland andra Lill Lindqvist, som kallats Stockholms nattklubbsdrottning, och Erik Wachtmeister, greve och välkänd entreprenör.

Rachel Uchitel har berättat att hon var en av Tiger Woods älskarinnor. Foto: Matt Baron/REX

Världskända älskarinnan

Ett av de mer udda inslagen på listan över Clubhouse-konton som Chris O’Neill följer är Rachel Uchitel. Hon var en av golfstjärnan Tiger Woods älskarinnor under hans äktenskap med svenska Elin Nordegren och det var affären med henne som till slut fick förhållandet att krascha.

Annons

Uchitel har hållit en låg profil sedan vänsterprasslet avslöjades och skapade rubriker över hela världen men valde till slut att ta bladet från munnen i den nya HBO-dokumentären om Tiger Woods som hade premiär tidigare i år.

Där förklarade hon att hon vill tvätta bort älskarinna-stämpeln hon burit i tio år – och berättade samtidigt om sin första natt med golfaren.

– Jag minns att jag tänkte "hur ska jag nånsin kunna vara med en vanlig dödlig igen", säger Uchitel i filmen.

Mia och Jesper Parnevik vid Madeleine och Chris bröllop.

Huruvida Chris O’Neill känner Rachel Uchitel, som tidigare varit värdinna på flera exklusiva klubbar i New York, eller om han bara följer henne av nyfikenhet är dock oklart.

Däremot är det ju välkänt att Madeleine och Chris är nära vänner med Jesper och Mia Parnevik som en gång i tiden presenterade Elin Nordegren för Tiger Woods – det var i början av 2000-talet då Elin jobbade som barnflicka hos familjen Parnevik.

Mer från Svensk Dam Plus:

Annons