Chris O'Neills lyxiga kärleksgåva till prinsessan Madeleine – hundratusentals kronor

Chris O'Neill gillar att skämma bort prinsessan Madeleine med lyxiga presenter, och för det får han betala rejäla summor.

Slå på ljud

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine träffades första gången hösten 2010 då de båda rörde sig bland den så kallade svenskeliten i New York. Där och då fick deras kärlekssaga en början.

Den 8 juni 2013 gifte de sig i Slottskyrkan och kärleken sprudlade mellan brudparet som bjöd sina drygt 500 gäster på redigt partaj.

I dag står de ännu stadigt ihop, med sina tre barn Leonore, Nicolas och Adrienne bor de bland palmer och sandstränder i Miami, Florida. Det är också en av anledningarna till att vi inte ser prinsessfamiljen så ofta.

Chris är inte heller den som gillar att stå i rampljuset, men en sak han gillar, det är att skämma bort sin kära fru.

Chris O'Neills lyxgåva till prinsessan Madeleine

Madeleine är den i kungafamiljen som är mest insatt i modevärlden, och det visar hon genom sin trendiga klädsel men också genom de otroliga smyckena hon bär – bland annat det lyxiga armbandsuret.

Klockan av modellen Rolex Datejust från sent sjuttio- eller tidigt åttiotal, fick hon som en kärleksgåva av sin make, och den var inte billig. Den är tillverkad i rostfritt stål med en vridring i vitt guld, som de flesta Rolex-klockor har den en estetik som aldrig går ur tiden.

– Madeleine och Chris har valt två olika modeller av Daytona och årtal. Madeleines skulle jag tro är från 1997 eller 1998. I dag skulle hon få mellan 65 000 till 70 000 kronor om hon sålde klockan. I affär kostar den över 100 000 kronor. Den är en raritet med tanke på att det är en äldre modell, har butiken Nymans UR tidigare sagt om.

Karin Törnblom/TT

Madeleines förlovningsring från Chris – över miljonen

Det är givetvis inte den enda dyrbara gåvan Madeleine fått från Chris. När Chris gick ner på knä gjorde han inte det med vilken ring som helst. Den omtalade förlovningsringen med smaragdslipad diamant är värderad över miljonen.

– Den är stor, förmodligen cirka fyra carat infattad med fyra klor, med mängder av små briljantslipade diamanter på sidorna, har Johanna Pietsch, intendent på smyckeavdelningen på Bukowskis, tidigare sagt till Expressen.

– Den är säkerligen i miljonklassen. Det är bara att konstatera att det är en väldigt exklusiv ring.

Foto: TT

LÄS MER: Glädjebeskedet – prinsessan Madeleine har lyckats övertala Chris O'Neill!

LÄS MER: Silvias miljongåva till Madeleine – en av de dyraste i världen

LÄS MER: Madeleines nya halloween-bild från Florida – Chris går knappt att känna igen!