Chris O'Neills oväntade ord om mötet med Silvia

Chris O'Neills oväntade ord om mötet med Silvia

Chris berättar om första mötet med kungen och drottningen – och det var inte alls som man kan tro!
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

Chris kommer ju som bekant utifrån: han är ingen kunglighet från början som hustrun Madeleine. Däremot är hans mamma, Eva O’Neill, väldigt känd inom societeten och rör sig både inom den och överklassen.

Så nu kanske du tänker att det borde falla sig naturligt för herr Christopher O’Neill att komma från en sådan uppväxt in i det kungliga strålkastarljuset, men så är faktiskt inte fallet! Chris ogillar att stå i centrum och avsade sig en prinstitel för att kunna fortsätta med sin affärsverksamhet.

LÄS MER: Madeleines vändning med Chris – bilden visar sanningen

Därför är Chris inte prins

Men trots att han distanserar sig från kungliga uppdrag betyder det inte att han distanserar sig från kungaparet. Nej, Chris älskar sina svärföräldrar och umgås mer än gärna med dem när han och resten av prinsessfamiljen är i Sverige på besök.

Chris O’Neill älskar sin svärmor, drottning Silvia. Och drottning Silvia älskar sin svärson!

Första gången han träffade drottning Silvia var i New York. Drottningen bodde hemma hos väninnan Lena Kaplan och hennes make, stjärndirigenten Gilbert, i våningen på Fifth Avenue. Där presenterades Chris för sin blivande svärmor och drottningen var angelägen om att den planerade middagen skulle hållas så privat som möjligt.

Chris om första mötet med drottning Silvia

I en intervju med Fredrik Skavlan medger Chris att det var nervöst första gången han skulle träffa kungen och drottningen.

– Jo, så klart. Men de gångerna kom det lite oväntat, så jag var inte förberedd. Så det avdramatiserade det lite. Men det finns ingen handbok, man får ta det som det kommer. Men ja, det var nervöst, sa han då.

LÄS MER: Chris stora utseendeförändring – så har vi aldrig sett honom förut!

Drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine, Christopher O’Neill under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats, Borgholm 2019.

I dag är det så klart ingen som helst nervositet att träffa varken kungen eller drottningen. De åker på resor ihop, äter goda middagar (som vi gissar att Chris gärna komponerar ihop när kungaparet besöker Florida!) och pratar ofta med varandra på videolänk.

Foto: TT