Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills stora bakslag – nu väntar en tuff tid

28 feb, 2023, 17:15 
Detta väntar för prinsessan Madeleines make Chris O'Neill.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill är utan tvekan kungafamiljens mest privata medlem, och det är precis så han önskat att det ska vara. Kamerablixtar, intervjuer och folkmassor är helt inte affärsmannens melodi.

Ändå är han gift med en prinsessa, vilket såklart försvårar det hela. Nu väntas en påfrestande tid.

Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelseBrand logo
Avslöjat! Madeleines och Chris speciella kärleksöverenskommelse

Chris O'Neill om äktenskapet med Madeleine

– Det har sina utmanande sidor, har Chris sagt till King om att vara gift med en prinsessa.

Vid det här laget är det ingen hemlighet att han inte gärna solar sig i det kungliga strålkastarljuset. Inför bröllopet tackade han ju dessutom nej till kungens erbjudande om en prins-titel.

Han trivs bra med att vara herr Chris O'Neill, och dessutom vill han kunna fortsätta med sina affärer – som männen har gjort i hans familj i generationer.

Annons

Med denna bakgrund i åtanke lämpar det ju sig alldeles utmärkt att han och familjen är bosatta 800 mil bort från inbitna kungafans, i Florida. Där kan han skjutsa barnen till skolan och sköta sitt jobb utan att någon vänder på huvudet.

Chris O'Neills första ord i svensk tv på sju år

Ibland dyker han upp vid Madeleines sida vid kungliga uppdrag, som i somras när prins Nicolas gjorde sin kungliga debut i sitt hertigdöme Ångermanland. Men det är icke att förväxla med att Chris skulle ta sig ann ett kungligt åtagande.

– Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill, har han sagt till King.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gästar Skavlan
År 2015 valde Madeleine och Chris att oväntat nog gästa Skavlan.

Men oavsett vad Chris är där i för roll, riktas ju blickarna givetvis mot honom när han dyker upp – eller inte dyker upp. I fjol nobbade Chris O'Neill kronprinsessan Victorias traditionsenliga firande på grund av jobb, vilket väckte starka reaktioner.

Annons

Detsamma gäller när han väl dyker upp. När han till exempel dök upp där i Ångermanland, var reportrarna snabba på att få en kommentar. Det ledde till att Chris gjorde sällsynta framträdanden i både SVT:s Året med kungafamiljen och TV4:s Kungahuset. Intresset kring Chris är stort.

– På grund av covid har vi knappt varit här de tre senaste åren, senast var i julas, sa han till SVT och fortsatte:

– Så det är lovely att vara tillbaka, och att få komma upp hit, till den här delen av Sverige där jag aldrig har varit tidigare. Jag ser fram emot att få se mer av detta vackra land!

Chris O'Neill, prins Nicolas och prinsessan Madeleine i Ångermanland
Chris O'Neill, prins Nicolas och prinsessan Madeleine i Ångermanland!

Chris O'Neills mardröm – nu hamnar fokus på honom

Nu väntar därför ett aningen utmanande år för Chris O'Neill. Det är ju kungligt superår – kungen firar 50 år på tronen. Det betyder att kungafamiljen kommer hamna ännu mer i fokus, mer än tidigare.

Annons

Firandet pågår ju hela året, vilket inte kommer påverka Chris anmärkningsvärt borta i Florida. Men när firandet går i mål i september väntas HELA kungafamiljen samlas i Stockholm.

En uppgiftslämnare till Svensk Dam menar att Madeleine och familjen till och med väntas närvara. Till råga på allt ska ju kronprinsessans födelsedag firas i juli, där många väntar sig se Madeleine – och kanske till och med Chris.

En sommar då Chris väntas vara i rampljuset mer än han önskar alltså, och vid det här laget vet vi att även om något annat kommer emellan, som jobbet, så kommer många blickar vara riktade mot den brittisk-amerikanska affärsmannen.

Foto: TT

Annons