Chris O'Neills underbara kärleksgest – prinsessan Madeleine i tårar

15 mar, 2023, 11:30 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill har stått för en kärleksgest som rört prinsessan Madeleine till tårar.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit tillsammans i tretton år. Ändå är tillfällena då de öppet visat sin kärlek för varandra hyfsat lätträknade.

Det är något anmärkningsvärt. Speciellt med tanke på att både prinsparet och kronprinsessparet är kända för sina öppna ömhetsgester. De håller hand, ger varandra stöttande klappar på ryggen, lutar huvudet mot axeln – visar helt enkelt prov på deras kärlekar fortfarande står starka. Något sådant får vi sällan se från Madeleine och Chris.

Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen
Här ska Madeleine & Chris bo med barnen – bilderna på lyxvåningen

Prinsessan Madeleine rörd till tårar av Chris O'Neills kärleksgest

Men det finns undantag – något som nyligen uppmärksammades av Twitter-kontot Swedish Royal Family Fan. Personen bakom kontot publicerade ett tjugo sekunder långt klipp från Madeleines bröllop 2013.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Det är en otroligt fin sekvens, så mänsklig och intim i all sin enkelhet. Biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark läser upp bröllopslöftena och man ser att Madeleine är rörd och märkbart tagen. För att lugna sin nervösa brud kramar Chris om hennes hand, skakar den lite och ger henne ett leende.

Klippet har på kort tid fått över 20 000 visningar.

"Om man någonsin tvivlat på Chris, så var det här han fick skina", skriver en användare.

"Så vackert", skriver en annan.

"Så ser det ut när du gifter dig med din bäste vän", skriver en tredje.

"Visar inte sådant utåt"

Så kärleken finns där, det råder inga tvivel om den saken. Att Chris och Madeleine inte håller hand har en annan förklaring, vilket Svensk Dams mångårige reporter Helena Wiklund förklarar tidigare.

– I den kungliga sfären är det kutym att man är mer försiktig med att visa sina privata känslor offentligt, och det gäller kanske särskilt kungen. Han är skolad i att inte visa sådant utåt, säger Helena.

Annons

– Så det är mycket en generationsfråga, för kungabarnen har inte alls samma strama hållning. Chris är däremot uppvuxen i en annan tradition, så han är mer återhållsam. Man kan säga att han går på kungens linje. Men några gånger har vi ju faktiskt sett honom och prinsessan Madeleine hålla varandra i handen, även offentligt. Och deras kärlek behöver ingen tvivla på, även om de inte skyltar med den utåt.

Annons