Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills vägran efter bilderna i SVT – dyker inte upp

20 dec, 2023, 20:35 
Chris O'Neills beslut blir tydligt.
Annons

Prinsessmaken Chris O'Neill är inte särskilt förtjust i att sola sig i det kungliga strålkastarljuset. Han håller sig gärna i skuggorna, och har inga som helst problem med att låta hustrun prinsessan Madeleine skina.

Nu blir hans nya beslut på temat så tydligt.

Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!Brand logo
Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!

Chris O'Neill ovanliga beslut i Sverige fick alla att hoppa till

– Jag har ingen önskan att uppnå någon form av kändisskap, och har heller inga som helst fördelar av det i mitt yrke. Det händer att jag gnäller för Madeleine om det. Men i slutändan lär man sig att leva runt det.

Så sa Chris till King i en sällsynt intervju 2018, och visst får man säga att han stått fast vid sitt ord. Han gör i princip aldrig intervjuer, och väljer noggrant när han fastnar på bild.

Annons

Därför var det många som hoppade till i fjol, när vi fick höra honom i svensk tv för första gången på sju år – inte bara en, utan två gånger! Ja, både i SVT:s Året med kungafamiljen och TV4:s motsvarighet Kungahuset.

Båda intervjuer skedde under Madeleine, Chris och Nicolas besök i Ångermanland i fjol.

– Det är lite ovanligt, de är ju sällan i Sverige. Och de ställer väldigt sällan upp på intervjuer, sa TV4-programledaren Rania Shemoun Olsson om intervjun med Chris till Svensk Dam då.

Chris O'Neills vägran efter bilderna i SVT – dyker inte upp

Nu har SVT:s kungliga årskrönika sänts, och facit är inne: Chris valde inte att göra en favorit i repris. Han skymtade bara förbi på filmerna från kungens tronjubileum, men sa inte ett ord, vilket inte heller Madeleine gjorde.

Och till Svensk Dam avslöjar Anders Pihlblad, som gör TV4:s dokumentär, vilka han pratat med:

– De som är med i programmet är kungen och drottningen, kronprinsessan och prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip. Prinsessan Madeleine är med på bild men inte intervjuad.

Under 2023 var Chris i Sverige under nationaldagsfirandet, Victoriaveckan och kungens stora firande i september – men, ingen Chris i tv denna gång. Han fick alltså inte mersmak i fjol.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill under Nationaldagsfirandet i Sverige 2023
Madeleine och Chris var på strålande humör under Nationaldagsfirandet.

Foto: TT

Annons