Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris vägran inför flytten till lyxvåningen på Östermalm: ”Klar försämring”

02 aug, 2023, 12:00 
Felicia Plåt
Chris O´Neill
Prinsessparet flyttade upp flytten till Sverige. Foto: TT

Chris O´Neill vill inte lämna lyxlivet.

Annons

Tidigare i år kom den glada nyheten att prinsessan Madeleine och Chris O´Neill flyttar hem till Sverige. Det var många glada miner och flera såg fram emot att ha prinsessan och familjen på hemmaplan igen, speciellt kungen och drottningen som saknat både sin dotter och barnbarn.

Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Chris är inte redo för att flytta

Men det skulle ta längre tid än vad vi trott. Till en början var flytten planerad att ske i augusti i år men juni kom beksedet att flytten senareläggs till 2024.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Det är många som har undrat varför prinsessparet valde att skjuta upp Sverigeflytten eftersom anledningen har varit ganska oklar. Men enligt kungliga experten Herman Lindqvist så är det Chris som inte verkar vara redo.

Annons

– Det verkar som om det är Chris som inte känner sig mogen eller villig att permanent flytta till Sverige. Han trivs inte i hovlivet och i det lilla Stockholm kan han inte leva ett lyckligt parallellt liv, säger Herman till Svensk Dam.

Renoverat lägenheten för 6,8 miljoner kronor

Planen var att familjen skulle flytta in i Madeleines gamla lyxvåning på Hovstallet i Stockholm. Det är en sju-rummare som tidigare var en fem-rummare i hjärtat av Östermalm.

Det är en sådan byggnad folk och framför allt turister reagerar på när de går förbi. Passande en kunglighet, med andra ord.

2014 rustades lägenhet upp för den saftiga summan 6,8 miljoner, mer än dubbelt vad renoveringen först planerades kosta.

Statens Fastighetsverk stod för det nödvändiga medan Madeleine och Chris O’Neill, 46, betalade för de mer lyxiga utsvävningarna.

"En klar försämring"

En riktig lyxvåning som många drömmer om att få flytta in i. Men Herman Lindqvist menar att även våningen kan vara anledningen till att både Chris och Madeleine drar sig från att flytta.

Herman Lindqvist
Herman är kunglig expert.

– Det är också möjligt att paret inte känner sig frestar att klämma in sin familj med barn och hemhjälp i lägenheten i Hovstallet. De är vana vid att leva i rymliga hus med egen trädgård, pool osv. För dem skulle flytten bli en klar försämring. Förmodligen är detta en fråga som het debatteras makarna emellan, säger han till Svensk Dam.

Paret är faktiskt vana vid att bo i en villa på 600 kvm i Florida. Precis som Herman nämnde så har de både pool och en stor trädgård. Trots att Hovstallet är lyx lyx lyx så verkar det inte vara tillräckligt med lyx och flärd för herr Chris O´Neill och prinsessan Madeleine.

Det är absolut en omställning men vi hoppas att de flyttar till Sverige så snart som möjligt.

Annons