Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels hemliga lista avslöjad – efter SVT:s vädjan

01 sep, 2023, 04:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Prins Daniel
Daniel fyller 50 år den 15 september. Foto: TT
Daniel fick ha ett finger med i spelet i sin SVT intervju.
Annons

Det svenska kungahuset har många firanden att ta sig igenom i år. Det var 500 år sedan Gustav Vasa blev kung över Sverige, drottning Silvia fyller 80 år och det var 50 år sedan kung Carl Gustaf tog över tronen.

Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!Brand logo
Här stjäl prins Oscar showen under Daniels stora intervju!

Den 15 1973 september blev Carl Gustaf Sveriges nya monark, men det är inte det enda som händer den dagen. Prins Daniel fyller nämligen 50 år på samma dag, vilket också är något stort att fira. Men om din svärfar är kungen och han har suttit på tronen i 50 år på samma dag, blir det lite svårt.

Daniels intervju

Men för att uppmärksamma Daniels 50-årsdag har han valt att delta i en timmes lång intervju med journalisten och programledaren Carina Bergfeldt. Något som Carina länge velat göra.

Annons

Intervju släpptes på SVT play under tisdagen och Daniel hann prata om en hel del ämnen. Exempelvis kom skilsmässoryktet på tal där Daniel en gång för alla dementerade ryktet.

– Vi har sagt att vi inte ska kommentera det mer, vi stängde den dörren. Det var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser. Många vänner, både i Sverige och utomlands hörde av sig, säger Daniel för första gången i intervjun.

Det var mycket som avslöjades under intervjun och även efter samtalet kunde producenten Marie Nyreröd avslöja ännu en grej om prinsen.

Prinsens hemliga spellista

Marie Nyreröd var producent och stod bakom kameran under intervjun med prinsen, hon stod även för klippningen och musiksättningen i den en timmes långa intervjun. Men hon menar att det inte var hon som valde musiken, utan det var prins Daniel.

– Skyll inte på mig, säger hon och skrattar.

– Den musik jag använder i programmet är också musik som prins Daniel lyssnar på privat, berättar Marie för Expressen.

Annons

Producenten hade frågat Daniel om han kunde dela med sig av sin privata Spotify-lista till intervjun, vilket han glatt gjorde. Spellistan innehöll artister som Lars Winnerbäck, Kent och Håkan Hellström.

– Roligt att han lyssnar på svenska, lite mer berättande och textbaserad musik, säger hon till Aftonbladet.

Annons