Daniels kärleksöverraskning till Victoria – hemliga resan på nyår!

29 dec, 2022, 18:12 

Prins Daniel vet verkligen hur man styr ihop en romantisk nyårsafton!

Annons
7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Det blev en underbar kunglig jul tillslut, med alla familjemedlemmar samlade för att fira.

Prinsessan Madeleine, Chris och barnen reste hem till Sverige i god tid innan julafton och tidigare i veckan kunde hovet bekräfta att de stannar över nyår också.

– Prinsessan Madeleine med familj åker tillbaka till Florida veckan efter nyår, avslöjade hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Så blir kungafamiljens nyårsfirande 2022

Genom åren har kungafamiljen firat nyårsafton på många olika sätt. När syskonen Victoria, Carl Philip och Madeleine var yngre firade de givetvis med mamma Silvia och pappa kungen på Stockholms slott.

Annons

Vi minns exempelvis bilderna från millennieskiftet 1999, när kungafamiljen fotograferades på slottets balkong med bubbelglas i händerna och fyrverkerier i bakgrunden.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf Nyårsfest, Kungliga slottet, millennieskiftet, 1999
Kunglig nyårsfest på slottet 1999!

Men idag är ju alla kungabarnen vuxna och har sina egna familjer, så nu ser firandena lite annorlunda ut från år till år.

Ibland har kungligheterna åkt på semester utomlands – vi vet till exempel att Carl Philip och Sofia älskar att besöka Sydafrika, där de dessutom har en egen lägenhet.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med prins Alexander närvarar vid till den traditionella högtidsfesten i Mora kyrka inför Vasaloppet.
Blir det nyårsfirande i Sverige eller utomlands för prinsparets familj i år? Ännu är det hemligt!

Hovets informationschef Margareta Thorgren ville dock inte ge några detaljer kring kungligheternas nyårsplaner i år.

Annons

– Vi uttalar oss inte hur eller var de firar nyår, säger hon till Svensk Dam.

Prins Daniels kärleksöverraskning till kronprinsessan Victoria – hemliga resan på nyår!

År 2003 slog Daniel på stora trumman och överraskade sin älskade Victoria med en romantisk resa till Sälen, där han hade hyrt en stuga tillsammans med några av deras gemensamma vänner.

Den mysiga resan, som innefattade härliga middagar, skidåkning och bastubad, gjorde att många av vännerna började misstänka ett frieri, rapporterade Aftonbladet då.

– De har varit tillsammans i över två år, och jag blir inte förvånad om Daniel friar vid tolvslaget. Han är ganska romantiskt lagd, avslöjade en av Daniels vänner för tidningen.

Andrea Brodins bröllop 2003-08-09 Kronprinsessan Victoria , Daniel Westling och Caroline Kreuger
Daniel och Victoria på bröllop sommaren 2003 – lika förälskade då som nu!

Idag vet vi att det dröjde några år till innan Daniel gick ner på knä och frågade om Victoria ville gifta sig med honom. Paret förlovade sig närmare bestämt den 24 februari 2009, och gifte sig i juni året därpå.

Annons

Kanske blir det en resa till en skidort även i år? Vi vet ju att Estelle och Oscar älskar att åka skidor!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia åker längdskidor med kronprinsessa Victoria, prins Daniel, prinsessa Estelle och prins Oscar i Drottningholms slottspark.
Hela kungafamiljen är riktiga skidfantaster!
Annons