Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovets besked: Så blir kungafamiljens nyårsfirande

28 dec, 2022, 12:30 

Nu uttalar sig hovet om kungafamiljens nyårsfirande.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Silvia fick fira med hela familjen när hon fyllde 79 år den 23 december. Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen hade tagit sig hela vägen från Florida för att ta del av festligheterna.

20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!Brand logo
20 underbara julbilder på kungafamiljen vi aldrig glömmer!

Dagen efter fortsatte firande i form av julafton på Drottningholm. För Silvia och kung Carl Gustaf var det självklart väldigt kul att ha hemma USA-familjen och äntligen få träffa barnbarnen igen.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har Silvia sagt till Kamratposten.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott 2021.

Madeleine stannar i Sverige över nyår

Ja, att barnbarnen betyder något alldeles extra för Silvia är glasklart. Runt hennes vänstra handled hänger två guldiga armband med barnbarnens namn ingraverade. På så sätt bär hon alltid med sig det som ligger henne närmast hjärtat.

Annons

Och Silvia har all anledning att fira. Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Svensk Damtidning att prinsessan Madeleine med familj blir kvar under hela nyårshelgen.

– Prinsessan Madeleine med familj åker tillbaka till Florida veckan efter nyår, säger Margareta Thorgren.

Så blir kungafamiljens nyårsfirande

Men hur nyårsfirandet blir är oklart. Hovet säger att kungafamiljen kommer fira nyårshelgen privat och vill inte gå ut med några specifika detaljer.

– Vi uttalar oss inte hur eller var de firar nyår, fortsätter Margareta Thorgren.

Kanske firar kronprinsessfamiljen in det nya året hemma hos Olle och Ewa Westling i Ockelbo? Kanske Madeleine och familjen firar med nära vänner? Och kanske firar prinsparet hemma hos prinsessan Sofias föräldrar i Älvdalen?

Ja, det återstår helt enkelt att se vad kungligheterna bestämmer sig för.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kungafamiljens nyårsfirande är privat.

Foto: TT

Annons