Daniels okända släkting dyker upp mitt i publiken – har aldrig ens träffats

16 jan, 2023, 13:00 

Prins Daniels egna ord om det osannolika mötet på Idrottsgalan!

Annons

I flera år har Idrottsgalan bjudit på skratt, tårar och vackra hyllningstal. Att det skulle bli något annorlunda i kväll, när det återigen är dags att hylla berömda idrottsprofiler och deras prestationer, känns därför inte speciellt troligt.

Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!
Prins Daniel avslöjar: Det brukar han göra med Estelle och Oscar!

I stället kan vi räkna med en gala som kommer att bjuda på mycket känslor. Nytt för i år är att Kristin Kaspersen, som rattat galan i sex raka år, ersätts av Pernilla Wiberg och Måns Zelmerlöw.

– Kort så är det så att jag känner att jag gjort galan i totalt 11 år och efter att ha gjort hälften av alla idrottsgalor kände jag mig klar. Kom till en punkt där jag kände att jag inte utvecklas i programmet längre och jag tror att även idrottsgalan behöver nytt, har Kristin Kaspersen sagt till Svensk Damtidning.

Annons
Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip älskar att gå på Idrottsgalan
Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip älskar att gå på Idrottsgalan.
Recept.se Nyhetsbrev

Prins Daniel träffade okänd släkting på Idrottsgalan

För prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia har det blivit något av en tradition att närvara. Carl Philip brukar dela ut Jerringpriset och Daniel har i flera år delat ut priset ”Årets Peppare”.

Det är kanske inte så konstigt att just Daniel blivit en kunglighet som återvänder till den berömda galan. Han har ju som bekant ett sällan skådat idrottsintresse och har till och med gått under epitetet ”Idrottsprinsen”.

Han är också högst medveten om vilka oväntade känslor och händelser som det kan bjudas på under festen. För tre år sedan hamnade han själv bredvid en släkting som han aldrig tidigare träffat.

Annons
Prins Daniel och Frida Hansdotter på Idrottsgalan 2019
Prins Daniel hamnade bredvid skidstjärnan Frida Hansdotter under Idrottsgalan 2019.

Frida Hansdotter om mötet med Daniel

Skidstjärnan Frida Hansdotter, vars mamma är kusin med Ewa Westling, fick för första gången i sitt liv träffa Daniel och tillsammans sågs de supera vid ett bord.

– Det är trevligt. Kul att få träffa Daniel för första gången. Det är väldigt blandade samtalsämnen och vi har haft jättetrevligt alla vid bordet, sa Frida Hansdotter till Expressen.

När Daniel senare under kvällen skulle dela ut pris till Årets Peppare passade han på att nämna sin släkting i sitt tal.

– Frida Hansdotter och hela gänget. Man ska aldrig nämna någon. Ingen nämnd, ingen glömd. Men det funkade inte här, sa han och fortsatte:

Annons

– Vi är ju släkt. Men det var andra som presterade också.

Idrottsgalan 2023 sänds på SVT1 och SVT Play med start 20.00 den 16 januari.

Frida Hansdotter på Idrottsgalan 2019
Frida Hansdotter på Idrottsgalan 2019.
Annons