Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Daniels ring mystiskt borta – därför har han tagit av den

15 apr, 2022, 05:00 
Ola Brising
prins daniels mystiska ring
För två månader sedan förvånade han med att bära en märklig pekfingerring, en så kallad smartring. Nu har prins Daniel tagit av den.
Annons
Daniels värmande ord – allt fångas på film!Brand logo
Daniels värmande ord – allt fångas på film!

När kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, anlände till ett uppdrag på Dramaten i i slutet av januari förvånades många över att prinsen bar en stor bred glänsande pekfingerring.

– Prins Daniel har nog aldrig burit något annat smycke än sin vigselring. Åtminstone inte i officiella sammanhang. Dessutom bär han ringen på ett oväntat finger, konstaterade Svensk Dams Ellen Myrgård Lindén.

Det visade sig snart att smycket han börjat använda var en så kallad smartring av märket Oura, en ny het teknikpryl vilken användaren bär för att få bättre pejl på sin hälsa, få personliga data om sin djupsömn, REM-sömn, andning, puls, hjärtfrekvens och stressnivå.

”Den finska Oura-ringen gillas av idrottsstjärnor och techentreprenörer men fungerar bra för vem som helst som vill ha koll på sin sömn” har tidningen Ny Teknik beskrivit smartringen ifråga.

Annons

Prins Daniel har tagit av sig den uppmärksammade ringen

Redan i mitten av februari kom dock Daniel till kungliga Operan i Stockholm med Victoria och sina svärföräldrar kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, utan smartring på något av sina fingrar. Vid ytterligare ett antal offentliga uppdrag i februari och mars var ringen dock tillbaka, men ibland på vänster hand istället för höger. Under sina senaste kungliga åtaganden har prinsen dock åter valt att lämna Oura-ringen hemma på nattduksbordet på Haga slott.

Vad är egentligen anledningen till detta, om ringen är ett bra verktyg för Daniel att ha koll på sin sömn? Kanske har prinsen redan tröttnat på sin nya tech-leksak eller så tyckte han att den drog till sig lite för mycket uppmärksamhet när strålkastarljuset främst ska riktas mot event som kungligheterna går på – inte accessoarer som de bär.

Oavsett vad verkar det nu som att Daniel har bestämt sig för att enbart bära ringen privat.

Foto: TT

Annons