Därför dyker inte prinsessan Sofia upp – sanningen bakom

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prinsessan Sofia finns inte vid prins Carl Philips sida – här är förklaringen.

Slå på ljud

Prins Carl Philip har en späckad dag framför sig. Prinsen är på besök i Gotland som ett led i kungafamiljens stora pandemisatsning. Kungen har nämligen bestämt att han och familjen ska besöka samtliga 21 län i landet för att se hur de olika landsdelarna har hanterat pandemin.

Carl Philip har fått Gotland på sin lott. Han ska bland annat besöka Visby lasarett och Wisbygymnasiet för att prata om hur sjukvård, omsorg och skola. Han ska också höra sig för bland det gotländska näringslivet, för att inspektera hur det står sig efter en synnerligen prövande period.

Prinsessan Sofia inte med prins Carl Philip

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip

Prins Carl Philip har åkt till Gotland på egen hand.

Besöket avslutas med ett panelsamtal där representanter från Medeltidsveckan, Länsteatern, Svensk Form Gotland och kultur- och fritidsförvaltningen ska diskutera hur det gotländska kulturlivet påverkats.

Men vanligtvis brukar Carl Philip inte åka ensam på den här typen av uppdrag. Hans älskade maka prinsessan Sofia brukar finnas vid hans sida.

Men det råder just nu ett slags undantagstillstånd kring Sofia – och det kommer det att göra i flera månader framöver. Hon är föräldraledig med lille prins Julian, som ju inte ens är ett år gammal.

"Hon är hemma"

Det var nämligen samma läge när prins Carl Philip besökte Blekinge län förra månaden. När prinsen mötte de olika representanterna från bland annat Region Blekinge, Paraply produktion och Kvinnojouren, gjorde han det ensam. Det var dock inte snabbt avhopp från Sofias sida.

"Det var inte planerat från början då prinsessan är hemma med en liten baby.", skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Svensk Damtidning.

Och Sofia har väldigt tydligt signalerat att familjen går i främsta rummet. Därför missade Sofia även galakvällen under det välplanerade tyska statsbesöket, då den större delen av kungafamiljen var samlad.

– Så här års är det förkylningstider. Barnen var rätt förkylda och prins Julian är ju väldigt ung och med anledning av det valde prinsessan Sofia att stanna hemma, sa Margareta då.

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige