Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför nobbar Madeleine och Chris kungens middag

06 apr, 2022, 09:00 

Paret dyker inte upp på den efterlängtade middagen.

Annons
Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan MadeleineBrand logo
Se Christopher O'Neills kärleksgest till prinsessan Madeleine

Ikväll är det äntligen dags för fest på Kungliga slottet! Det har varit en lång och utdragen väntan – hela två och ett halvt år sedan sist. Som med mycket annat, var det pandemin som satte stopp för tillställningarna.

Men nu är bordet dukat, klänningarna utvalda och besticken putsade – alla är redo för en sagolik kväll på slottet!

Fullt hus på slottet

På middagen kommer förutom gästerna, kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia att medverka. Kungen och drottningen är huvudsakliga värdar.

Nu när man äntligen får samlas många igen, passar kungen och drottningen på, även om det är få förunnat att äta middag med vår kungafamilj som värd. Någonstans mellan 150 personer har blivit inbjudna till middagen, och desto fler personer kommer vara på plats för att bevaka middagen till media och press.

Eftersom det var så pass länge sedan vi såg kungafamiljen på en sådan här tillställning, vill alla få en glimt av våra uppklädda kungligheter.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på den senaste representationsmiddagen 2019.

Ett vanligt år brukar kungen hålla i runt fyra liknande middagar per år på slottet, men detta är alltså inte bara årets första, utan det senaste två årens första representationsmiddag.

Annons

Därför är inte Madeleine där

För den uppmärksamme gick det på kungahusets kalender att se att ett namn ur kungafamiljen saknades. På den efterlängtade kvällen kommer nämligen inte Chris O' Neill och prinsessan Madeleine att medverka.

Det är helt enkelt för att Madeleine som bekant bor i Florida, och inte planerat att flyga hem till Sverige för middagen. Madeleine brukar också sällan medverka på liknande tillställningar, och är ett betydligt mer sällsynt inslag på offentliga uppdrag än sina syskon.

Anledningen till middagen

Syftet med middagen är såklart inte bara att få klä upp sig och fångas på bild. Förste hovmarskalk Mats Nilsson beskrivit representationsmiddagarna för Svensk Dam:

– För kungen är detta ett sätt att samla människor från olika delar av Sverige, som under rätt unika former får utbyta tankar och erfarenheter och får möjlighet att lära känna varandra.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsparet på middagen 2019.

Nu är det bara att vänta in alla nya härliga bilder på kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia, och hoppas middagen blir lyckad! Bilderna, och allt du behöver veta om middagen kommer såklart gå att läsa om här på Svensk Dam.

Annons

Foto: TT

Annons