Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför syns inte Victoria och Daniel till – misstankarna stämmer

03 nov, 2023, 19:00 

Kronprinsessan Victoria har fattat ett beslut.

Annons

Vår kronprinsessa är en av kungafamiljens hårdast arbetande medlemmar. Det är inte särskilt konstigt, en dag ska hon bli landets drottning och det kommer med ett hektiskt schema.

Men på sistone har Victoria – och prins Daniel, lyst med sin frånvaro. Det här är varför.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Därför syns inte kronprinsessan Victoria och prins Daniel till

Ja, kikar man in i den kungliga kalendern syns varken Victoria eller Daniels namn till förrän den 7 november. Då är det företräde för statsrådet Tobias Billström på slottet.

Men innan dess har vi inte sett skymten av kronprinsessparet. Victoria hade sitt senaste kungliga uppdrag den 25 oktober, vilket gör att hon kommer ha varit borta från den kungliga strålkastaren i hela två veckor.

Annons

Det är onekligen ovanligt lång tid för någon som jobbar till och med på julafton. Men det hela har en förklaring. Precis som alla andra småbarnsfamiljer har ju Estelle och Oscar höstlov, och Victoria och Daniel försöker så gott som de bara kan rensa schemat när barnen är lediga.

De tvingas ju resa och vara borta en hel del i tjänsten, så när barnen väl är hemma från skolan tillbringar de så mycket tid ihop som de bara kan. Detta höstlov kunde Svensk Dam avslöja att familjen åkt på en härlig utlandsresa!

Hovets besked om Victoria och Daniels frånvaro

Det tomma schemat gäller inte bara kronprinsessparet. Prins Carl Philip och prinsessan Sofias schema är också tommare än vanligt. Och visst är det samma sak som gäller där: höstlovsmys!

Annons

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade misstankarna för Svensk Dam:

– Familjerna är tillsammans med sina barn som har ledigt från skolan, det är ju höstlov.

Snacka om lite välförtjänt ledighet för hela kungafamiljen, som ju haft ett ovanligt hektiskt år. I år firade ju kungen sina 50 år på tronen, vilket uppmärksammats ända sedan januari – och som gick i mål med ett hejdundrande kalas i dagarna tre i september. Tänk vad skönt för familjen att få pusta ut, utan galaklänningar och tiaror!

Kungafamiljen tittar på en scen och skrattar
Till och med Estelle och Oscar har haft ett hektiskt kungaår!

Foto: TT

Annons