Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Därför var Meghan inte på plats – experten avslöjar: "Inte välkommen"

09 sep, 2022, 18:30 
AvIbraheem Alsalman

BBC-experten menar att det finns en rädsla.

Annons
Världens ledare sörjer drottning Elizabeth: ”En av mina favoritpersoner i världen”Brand logo
Världens ledare sörjer drottning Elizabeth: ”En av mina favoritpersoner i världen”

Under torsdagskvällen fick världen det tragiska beskedet att drottning Elizabeth dött, 96 år gammal. Elizabeth har haft makten i 70 år!

Barn och barnbarn blixtinkallades till Balmoral, slottet i Skottland som drottningen vårdades på, och på tv-bilder kunde man se hur kungligheterna anlände med bistra miner.

Prins Harry och Meghan Markle skulle närvara vid WellChild-prisutdelningen i London under torsdagskvällen, men i stället fick barnbarnet lämna alla uppdrag för att ta sig till drottningen. Dessvärre hann Harry inte fram i tid. Enligt Daily Mail befann han sig i luften när världen fick veta om drottning Elizabeths död. Tidningen skriver att han landade drygt 15 minuter efter.

Teorin: Därför var Meghan inte på plats

Enligt uppgifter var tanken att han skulle få sällskap av Meghan, men senare drogs uppgifterna tillbaka och Meghan visade sig vara kvar i London. Det ledde till vilda spekulationer och som bekant så har relationen mellan Meghan och brittiska kungahuset minst sagt varit frostigt – riktigt kallt.

Annons

Senare kom de med ett officiellt uttalande.

”Till kärleksfullt minne av Hennes Majestät Drottning Elizabeth II 1926 - 2022”.

Nu kan det finnas en förklaring till Meghan Markles frånvaro. Daily Mail skriver, med hänvisning till BBC-korrespondenten Nicholas Witchell. Han menar nämligen att det har funnits en rädsla inom Meghan att hon inte skulle känna sig välkommen efter att ha tidigare bråkat sig bort från kungafamiljen.

"Hon kommer inte tas emot med varma applåder, för att uttrycka det snällt", säger Witchell som har bevakat kungahuset i många år.

Harry och Meghan är föräldrar till barnen Arche, 3, och Lilibet, 1. Dottern Lilibet är uppkallad efter drottning Elizabeth, som kallades Lilibet.

Annons