Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tv-bilderna stoppas efter drottning Elizabeths död

09 sep, 2022, 12:30 
Drottning Elizabeth

Populära tv-serien förväntas stoppa inspelningen.

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Drottning Elizabeth är död. Hon blev 96 år gammal och satt 70 år på tronen. Det tragiska beskedet nådde världen runt halv åttatiden på torsdagskvällen.

Hennes liv har skildrats i både dokumentärer och tv-serier. Inte minst Netflix populära The Crown, som skildrar hennes tid som regerande drottning.

Snart är det dags för en ny säsong och seriens femte del förväntas ha premiär i november på Netflix. Samtidigt är det tänkt att seriens sjätte säsong ska börjas spelas in i höst.

Imelda Staunton och Jonathan Pryce
Skådespelarna Imelda Staunton och Jonathan Pryce under inspelningen av femte säsongen av The Crown.

The Crown stoppar inspelning

Men nu väljer teamet bakom serien att stoppa inspelningen. Beslutet togs strax efter beskedet om drottning Elizabeths bortgång.

Annons

Produktionen ska sedan tidigare haft en plan för produktionen av The Crown vid ett eventuellt dödsbesked.

– Om hon dör under inspelning kommer vi att pausa i minst en vecka. Det kommer även att ske omfattande diskussioner om när vi ska börja inspelningen igen, säger en källa nära produktionen till New York Post och refererar till det som seriens egna ”Operation London Bridge”.

Mejlet bekräftar planen

Producenten Peter Morgan, som ligger bakom The Crown och filmen The Queen från 2006, bekräftar i ett mejl till sajten Deadline att inspelningen förväntas stoppas.

”The Crown är ett kärleksbrev till henne och jag vill uttrycka min respekt. Jag förväntar mig att vi stoppar inspelningen för tillfället”, skriver han.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth dog den 8 september. Hon blev 96 år gammal.

Foto: TT

Annons