Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Den sorgliga sanningen: Monaco-tvillingarnas jul utan mamma Charlene

17 dec, 2021, 15:00 
Charlene och barnen
Snart är det jul – och Monaco-tvillingarna står så ensamma mitt i offentligheten, utan sin mamma.
Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

En vecka kvar till julafton – och furstinnan Charlene befinner sig fortfarande på den privata klinik i Schweiz där hon har vårdats sedan familjens ”intervention” den 14 november.

Inget tyder på att hon skrivs ut till jul, och för hennes barn prinsessan Gabriella och prins Jacques, som precis har fyllt sju år, betyder det första julen utan mamma. I bästa fall får de åka och hälsa på henne, men bara om läkarna först ger sitt klartecken.

Prinsessan Gabriella
Prinsessan Gabriella, nyss fyllda sju.

Monaco-tvillingarnas första jul utan Charlene

Samtidigt rullar julceremonierna på i Grimaldipalatset, precis som de har gjort i alla år – nu senast med den traditionsenliga julfesten som en gång infördes av tvillingarnas farmor Grace Kelly.

Annons

Då slår furstefamiljen upp palatsportarna under en eftermiddag och tar emot alla barn i Monaco som är mellan fem och tolv år är välkomna.

Julfest för Monacos barn i Grimaldipalatset 2021
Julfesten för Monacos barn, som samlas runt Disney-granen på palatsets innergård.

I år blev det som vanligt en högtidsstund för alla kidsen som kom med sina mammor och pappor. Furst Albert lyste med sin frånvaro, men tvillingarna fick sällskap av sin faster prinsessan Stéphanie och hennes barn Camille, 23, och Louis, 29.

Och så rullade allt på som det alltid har gjort, med julklappar till barnen, och akrobater, jonglörer och eldslukare framför den vältrimmade Disneygranen, innan alla bjöds på varm choklad, tillagad av furst Alberts kock Christian Garcia.

Annons
Charlenes barn Prinsessan Gabriella Prins Jacques med prinsessan Stéphanie och hennes barn Camille Gottlieb och Louis Ducruet
Munskydd även på tomten. Tvillingarna med prinsessan Stéphanie och hennes barn Camille och Louis.

Men samtidigt. Charlenes frånvaro kastar sin skugga över furstefamiljens julfirande – och mitt i krisen står hennes barn, Jacques och Gabriella. Alltid snitsigt klädda, förmodligen av något av de stora franska modehusen. Men ändå så ensamma, mitt i offentligheten och utan sin mamma.

Prinsessan Stéphanie Prins Jacques Julfest Monaco 2021
Som tur är finns det andra vuxna som kan ge tröst och trygghet. Som prinsessan Stéphanie här.

Foto: TT, Frédéric Nebinger/Palais princier/Instagram.

Annons