Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Charlenes pappa om sin dotters sjukdom – och situationen för tvillingarna

Mike Wittstock

Han har hållit låg profil i alla år, men nu kliver Charlenes pappa fram: I en ny intervju berättar han om stödet till tvillingarna.
Charlenes alla frisyrer genom åren!
Slå på ljud

Under hela Charlenes tio år långa äktenskap med furst Albert har han hållit sig i bakgrunden – men nu bryter hennes pappa tystnaden.

I en intervju med den sydafrikanska sajten News24 berättar Mike Wittstock att han inte fick träffa sin dotter under hela hennes mer än ett halvår långa sjukdomsperiod i Sydafrika – trots att han själv bor utanför Johannesburg.

Charlene var helt enkelt för svag.

LÄS MER: Uppgifter om privatkliniken läckta: Här gömmer sig Charlene

Charlenes mamma och pappa Mike Wittstock Lynette Wittstock

Charlenes föräldrar Mike och Lynette.

Foto: Valery Hache/TT

Pappa Mike, 75, säger också att han och Charlenes mamma Lynette, 64, var rädda för att smitta henne med covid - särskilt som de bor i den hårt drabbade Gauteng-provinsen.

– Jag ville inte ta några risker, eftersom min dotter hade genomgått så många medicinska ingrepp. Hon är väldigt sårbar.

Enligt nya uppgifter, återgivna av New York Post, ska Charlene ha kämpat med hälsoproblemen från den mycket exklusiva villa på lyxresorten Thanda Safari utanför Durban som hade ställts till hennes förfogande. I alla fall under de perioder när hon inte var inlagd för vård.

Men Mike och Lynette höll kontakten med sin dotter på telefon – och inte minst viktigt: De ringde regelbundet till Charlenes barn, tvillingarna Jacques och Gabriella som var 800 mil från sin mamma.

– Vi har en jättebra relation, säger Mike om barnbarnen.

Prins Jacques Prinsessan Gabriella

Prins Jacques och prinsessan Gabriella. På fredag fyller de sju år.

Foto: TT

Han beskriver också sin dotters enorma trötthet – men kommenterar inte ryktesuppgifterna om att Charlene under en lång period bara har kunnat äta flytande – genom ett sugrör – på grund av alla kirurgiska ingrepp.

Furst Albert om Charlenes viktras och psykiska ohälsa

Furst Albert var dock öppen med Charlenes svårigheter att äta i den intervju som han nyligen gjorde med tidningen People, efter att Charlene flyttats till en privatklinik utomlands:

– Min hustru var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Vad som ligger bakom Charlenes psykiska ohälsa vill han inte kommentera, mer än att det handlar om flera olika faktorer – som dock är strikt privata.

– Men jag kan säga så mycket som att hon har drabbats av en ofantlig trötthet. Hon hade inte sovit ordentligt på flera nätter och hon åt väldigt dåligt. Och hennes viktras har gjort henne sårbar.

Furstinnan Charlene med sonen prins Jacques

Den senaste bilden på Charlene, tagen vid hemkomsten till Monaco för fyra veckor sedan. Till vänster prins Jacques.

Foto: Eric Mathon/Palais Princier

LÄS MER: Smärtsamma bilderna på Charlenes dotter Gabriella

LÄS MER: Charlenes pappa Mike i ny intervju om sin dotter: ”Hon kommer klara det här”

LÄS MER: Alberts drastiska beslut för barnen – efter att Charlene lagts in

Foto: TT, Eric Mathon/Palais Princier