Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Durek och Märtha Louise i stort bråk – efter kontroversiella uttalandet: "Ovanligt"

08 sep, 2022, 10:30 
AvIbraheem Alsalman

Samarbetet avslutas nu!

Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Mycket handlar sannerligen om Schaman Durek Verrett som är förlovad med Märtha Louise. Tidigare i år insjunkande han i covid-19. Hans metoder för att friskna har minst sagt väckt uppmärksamhet - och kritik. Först vägrade han läkarvård. Han menade att han kunde läka sig med hjälp av en medaljong.

Han uppmanade dessutom andra att använda medaljongen, som han dessutom sålde på sin egna hemsida. Detta kritiserades stort – och även kung Harald uttalade sig i ämnet och var kritisk.

Nu har Durek hamnat i blåsväder igen – dessutom med Märtha Louise. Norska tidningen VG skriver att Epilepsiförbundet har valt att avsluta samarbetet. Anledningen till beslutet, som togs redan 2020, ska vara Dureks kontroversiella uttalanden om kvinnor som har sex med olika partners. Durek menade att det skapar olika sjukdomar i kroppen.

Annons

Märtha Louise och Durek Verrett i öppet bråk

Det uttalandet och andra kommentarer från Durek har lett till att Epilepsiförbundet avslutade samarbetet. Något som bekräftas av förbundsordföranden.

– Oroligheten kring prinsessan Märtha Louise och Durek Verett har lett till det här beslutet. Särskilt eftersom vi är måna om våra värderingar och vad vi står för, säger Bente Nordahl Langsø till NRK.

Experten och historiken Trond Norén Isaksen säger till VG att det måste vara första gången något sådant här händer:

– Det som hände är väldigt ovanligt och jag känner inte till några andra liknande exempel som förknippas med kungafamiljen. Det närmaste jag kan komma på är olika organisationer som valt att avsluta samarbetet med prins Andrew när han anklagades för sexuella övergrepp mot minderåriga, säger han.

Durek Verrett och Märtha Louise har i skrivande stund inte uttalat sig om det avslutade samarbetet. Trond Norén säger att kungaparet har en hel del att fundera

Kungahusexperten och historikern Trond Norén Isaksen säger att kungaparet nu har en del funderingar att göra. För tidigare har Durekt Verett som bekant stått för ett par häpnadsväckande kommentarer.

Annons