Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter kung Haralds omtalade utspel – nu bryter Shaman Durek tystnaden en gång för alla

04 sep, 2022, 08:00 

Prinsessan Märtha-Louise fästman Shaman Durek uttalar sig för första gången om relationen till kung Harald.

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

Den skandalomsusade Shaman Durek Verrett verkar nästintill alltid vara på tapeten. Nu är han dessutom förlovad med den norska prinsessan Märtha-Louise, och kanske är det därför som hans blivande svärfar för första gången valde att uttala sig om den kontroversielle shamanen.

Uttalandet spreds som en löpeld och har nu också nått Durek Verrett själv, som i en exklusiv intervju med norska TV2 väljer att svara på kung Haralds uttalande.

Kungaparet bryter tystnaden

I juni insjuknade Durek i covid-19, och hans hantering av sjukdomen väckte stor uppmärksamhet. Den spirituella mannen vägrade läkarvård, trots att det var rekommenderat i hans tillstånd, och menade att han kunde läka sig med hjälp av en medaljong.

Annons

Han uppmanade dessutom andra att använda medaljongen, som han dessutom sålde på sin egna hemsida. Detta kritiserades vitt och brett, och när kung Harald och drottning Sonja fick frågan om sin blivande svärson nämnde de att det blivit något utav en kulturkrock.

– Nu har jag sån tur, eller otur, att jag nyligen har haft upplevelsen av att vara sjuk. Och i det här landet har vi ett utmärkt hälsosystem, jag kan bara säga att det är väldigt bra att ha ett sådant hälsosystem som vi har i Norge. Och även Durek Verrett har gynnats av vårt hälsosystem, säger kung Harald.

Han fortsatte med att berätta att det kommer bli bättre, och att han ska prata med shamanen.

– Vi lär känna varandra bättre och bättre, och vi ska prata med honom, som vi gör i en familj. Så det kommer att lösa sig. Men jag lovar inte att det löser sig i morgon.

– Det är stor skillnad på att vara i Amerika och att vara i Norge, tycker jag, fyllde drottning Sonja i.

Prinsessan Märtha-Louise och Shaman Durek Verrett
I juni blev parets förlovning offentlig.

"Litar på det han säger"

Nu väljer Durek och Märtha-Louise att ställa upp i en intervju i norsk media, och får då frågan om kung Haralds uttalande. Av allt att döma tog paret det bra.

Annons

– Jag litar på det han säger, och jag vet att vi kommer att prata om saker, säger Verrett i intervjun.

Att kung Harald vill prata om saken menar Märtha-Louise inte är något konstigt. Hon menar även att hon är nöjd över vad han sa, och att det stämmer.

– När min pappa säger att vi ska prata om det här betyder det inte att han ska vara sträng, utan att det ska bli en diskussion. För det är så vi gör i vår familj, säger hon.

– Vi ska prata om det, och vi har kulturskillnader, säger Märtha Louise.

Durek Verret berättar också om sin relation till sin blivande svärfar, och den verkar alltjämt god.

– Han är klok, har så mycket kunskap, är så snäll och sympatisk och förstår verkligen saker. Vi pratar om allt. Han lyssnar på mig och jag lyssnar på honom, säger Verrett i intervjun.

Foto: TT

Annons