Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Det hemliga budskapet i bilden på drottning Elizabeth – efter sjukhusvistelsen

03 nov, 2021, 13:46 
Drottning Elizabeth
Elizabeth är de dolda budskapens okrönta drottning. Men nu är hon avslöjad: Det är detta som hon egentligen skulle ha velat säga – rakt ut.
Annons
5 saker som drottning Elizabeth hatar!Brand logo
5 saker som drottning Elizabeth hatar!

Drottning Elizabeth är kvinnan som talar genom sina smycken. Broscherna hon bär har alltid en särskild betydelse. Färgen på hennes klänning också. Ingenting är valt av en slump.

Elizabeth är helt enkelt de dolda budskapens okrönta drottning. Och varje nytt framträdande betyder fullt blås för alla teckentydare.

Drottning Elizabeth Brosch
Drottningen som talar genom sina broscher.

Det var också det som hände efter hennes videotal vid klimatmötet COP26 i Glasgow i går. Teckentydarna skred till verket – och nu är drottning Elizabeth avslöjad: Det var detta som hon – enligt dem – egentligen skulle ha velat säga rakt ut. Men som hon i stället förmedlade mellan raderna, genom – sin kudde.

Annons

Ja, du läste rätt: Den till synes anonyma kudden som hon sitter lutad mot i karmstolen i en av salongerna på slottet Windsor.

Drottning Elizabeth Kudde Budskap Windsor Castle
Elizabeth med stålblicken. Och hennes väl valda kudde.

För hovexperterna på sajten Royalcentral tog fram förstoringsglaset. Och vad hittade de väl där om inte drottningens hemliga budskap:

Honi Soit Qui Mal Y Pense står det tryckt. Vilket på svenska blir ”Skam den som tänker illa därom”. Och det är inte bara mottot för drottningens finaste orden, Strumpebandsorden eller Order of the Garter.

Skvallret om drottning Elizabeth

Det myntades också en gång i tiden av hennes föregångare, den brittiske kungen Edward III – som hade fått nog av allt skvaller som omgav honom.

Annons

Så där har ni den: Den fint serverade, men vassa, piken som drottning Elizabeth inte kan uttala själv. Men hade hon kunnat det så hade hon förmodligen rytit:

– Stopp! Sluta spekulera om min sjukdom nu!

Drottning Elizabeth Krona Kronjuvelerna
De dolda budskapens mästarinna – efter snart 70 år på tronen.

Foto: TT.

Annons