Det ligger bakom Victorias årslånga beslut – syns inte längre i utsläppt hår

25 apr, 2023, 21:50 

Därför ser vi inte Victoria i utsläppt hår.

Annons

Kronprinsessan Victoria har skaffat sig något av en uniform: den mäktiga power-suiten och den strama knuten. Det passar henne givetvis som handen i handsken, men varför syns släpper hon inte ut sitt långa svall? Vi har svaret.

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Så ser kronprinsessan Victoria ut i utsläppt hår

Det är inga som helst fel på Victorias signum, som är den välkammade knuten. Men det har också gått lång tid sedan vi såg henne bruna lockar i det fria. Ja, antalet gånger det senaste decenniet går med största sannolikhet att räkna på två händer.

Oavsett tid på dygnet är hårnålarna på plats och inte ett hårstrå har smitit undan. Låt oss minnas tillbaka på två av gångerna:

Annons
Kronprinsessan Victoria i utsläppt hår
Kronprinsessan Victoria i utsläppt hår

Här är Victoria också unik, i alla fall om man jämför henne med prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia. Madeleine har i princip alltid hennes hår utsläppt, om det inte gäller en flådig Nobel-uppsättning. Och prinsessan Sofia använder ju sitt hår som ett sätt att uttrycka sig på. Pannlugg, nya färger och snygga frisyrer – hon vet hur man överraskar.

Annons

– Prinsessan Sofia sticker ut när det kommer till kungliga frisyrer. Hon vågar nämligen byta look titt som tätt och det är ingenting vi är vana vid att se i kungliga kretsar, har Svensk Damtidnings mångåriga reporter förklarat.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia överraskade alla i fjol när hon plötsligt dök upp i pannlugg!

Därför har inte kronprinsessan Victoria utsläppt hår

Men varför är det så då, att kronprinsessan inte gör som de andra prinsessorna? Ja, nu kan man givetvis bara spekulera, men det är inte särskilt svårt att lista ut tänkbara teorier.

Dels är det ju så, att det är hennes signum vid det här laget. Och när man jobbar så mycket som Victoria, med syftet att representera kungahuset och Sverige är det givetvis viktigt att hon är lätt att känna igen.

Annons

Men sedan, det kanske viktigaste: Victoria har alltid full kontroll när håret är fastnålat. Hon behöver inte oroa sig för att det ska blåsa bort i vinden, eller att hon har en lite sämre hårdag – speciellt inte när hon ständigt fångas på bild. Med powerknuten lämnas ingenting åt slumpen, och håret behöver inte ta upp onödigt fokus när hon gör sitt viktiga arbete.

Foto: TT

Annons