Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Detaljen i bilden på Estelle – visar upp presenten från morbror Carl Philip

16 mar, 2024, 15:00 
Wow – vilken fin gest!
Annons

Kungafamiljen syns ständigt i rampljuset, och är landets mest offentliga familj. Men bakom det officiella finns ju också helt vanliga människor – med en rejäl dos kärlek till varandra.

Och ibland blir det lite extra tydligt för oss utomstående, som nu, när Estelle visar upp en present från sin morbror.

SE FILMEN: Här är kronprinsessan Victoria med och skriver historiaBrand logo
SE FILMEN: Här är kronprinsessan Victoria med och skriver historia

Drottning Silvia om svårigheten med familjen

Ja, bakom kulisserna är ju faktiskt kungafamiljen precis som oss andra. I en ny intervju med Point de Vue satte drottning Silvia ord på hur de navigerar att vara offentliga, och en vanlig familj:

—Vi försöker vara en familj som alla andra, och det är väldigt viktigt för oss. Naturligtvis finns det många officiella ögonblick. När du har barn är det viktigt att visa dem vad det betyder och lära dem hur man navigerar i dessa speciella ceremonier, berättar Silvia.

Annons

När det kommer till barnen kan det bli extra klurigt, speciellt när de är små. Både prinsessan Estelle och prins Oscar till exempel, har ju vuxit upp i det kungliga strålkastarljuset, men för familjen är det viktigt att det inte glider ihop med det privata:

– De måste få hjälp att skilja på vad som är "offentligt" och vad som är "privat". För ett barn är det inte så enkelt. Men annars har vi försökt att vara "normala" föräldrar och en "normal" familj. Och jag vet att våra barn gör samma sak med sina egna barn, vilket är bra.

.Stående från v. prins Oscar, prinsessan Estelle, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Julian, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prins Nicolas.Sittande från v. prins Gabriel, prins Alexander, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne
Kungafamiljen i det officiella.Clément Morin/Royal Court of Sweden

Prins Carl Philips fina present till prinsessan Estelle

I det officiella är kungafamiljen just det, officiella. Men det händer då och då att deras fina relationer sipprar igenom, som när Estelle och Chris busade på Victoriadagen i fjol, eller alla gånger Estelle och Sofia gått på konsert ihop.

När Estelle och Oscar gjorde Victoria sällskap på hennes namnsdagsfirande i veckan fick vi se en till sådan här "privat" glimt. Runt Estelles hals bar hon nämligen en scarf från Carl Philips märke Bernadotte & Kylberg!

Det är en likadan som Victoria burit tidigare, så kanske fick hon låna mammas. Och det är ingen högoddsare att gissa att familjen fick den som en present av Carl Philip!

STOCKHOLM, SVERIGE 20240312Prinsessan Estelle och prins Daniel firar Victorias namnsdag på inre borggården på Stockholms slott.Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons