Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Detaljen i nya bilden på Estelle hyllas brett på oväntat håll: "Ska försvaras till varje pris"

08 okt, 2023, 15:00 
Bilden på prinsessan Estelle hyllas i oväntade kretsar. Anledningen? Hon har bekänt färg!
Annons

Rivaliteten mellan de två Stockholmslagen AIK och Djurgården är ständigt aktuell. Så även i kungafamiljen – medan prins Daniel är en inbiten "gnagare" medan prins Carl Philip enligt Bosse Andersson, Djurgårdens sportchef, väljer motståndarna.

Nu har prinsessan Estelle bekänt färg, vilket lett till en hyllningskör från AIK-supportrarna.

Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Dubbla skilsmässor skakar prinsessorna • Kraven på Estelle utomlands • Bisarra ryktena om drottning Elizabeth – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Prins Daniels årslånga stöd till AIK

Det var under lördagen som AIK mötte Mjällby på hemma-arenan Friends i Solna. AIK vann med 1-0 och kammade hem tre viktiga poäng efter en lyckad frispark signerad Anton Saletros.

Annons

På läktaren fanns kungligt stöd i form av prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle. Det är tydligt att Daniels intresse har gått i arv, redan 2021 tog han med sig Estelle för att heja fram Solnalaget.

Bilder på vår framtida drottning i AIK-skrud spreds på sociala medier och hyllades av supportrarna. En av dem var Simon Strand, som berättade för Svensk Damtidning om vikten av kungligheternas stöd:

– Våra kungligheter betyder mycket för svensk idrott och det märks hur starkt deras engagemang är. Det är såklart särskilt roligt att engagemanget går i arv och att AIK verkar ha en särställning bland medlemmarna i kungahuset. Djurgården kan behålla sina supportrar i Danderyd, Bromma och lågadeln.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Daniel och Jonas Bergström tittar på fotboll 2008
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins Daniel och Jonas Bergström på derby mellan AIK och Djurgården år 2008.
Annons

Prinsessan Estelle hyllas efter nya bilden – av AIK-supportrar

Nu har det hänt igen. Efter matchen begav sig kronprinsessfamiljen till AIK:s omklädningsrum för att gratta dem till vinsten, och laget delade en bild på sociala medier med texten:

"Från slottet till orten, vi är klubben för alla. En klubb med storslagna anor, under kungligt beskydd."

En skärmdump från ett inlägg på plattformen X från AIK, kronprinsessfamiljen ihop med delar av laget

Reaktionerna lät sig inte vänta. På plattformen X, tidigare Twitter, delas bilder på Estelle där hon syns med ett gulsvart hjärta på kinden.

Annons

"Världens bästa drottning, ja, hon blir världens bästa drottning, världens bästa droooooottning!" Skriver AIK:s tidigare ordförande och journalisten Eric Ljunggren.

"Är rätt okej med att det här är vår framtida drottning" Skriver en annan supporter.

"Hon ska försvaras till varje pris" Konstaterar en tredje.

Foto: TT

Annons