Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Detaljen om Mette-Marits gigantiska lyxfest avslöjad!

03 aug, 2023, 18:30 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Victoria, Daniel och Mette-Marit
Snart blir det fest! Foto: TT

Snart vankas det kunglig fest i Norge!

Annons

Under 24 år har kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit ett par, och 22 av dem gifta. De har stått vid varandras sida i vått och torrt och nu fyller de även båda 50 år, vilket såklart ska firas.

Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med LeonoreBrand logo
Kungliga barnens härliga festkväll – Madeleines ögonblick med Leonore

Haakons "vanliga" födelsedag

Hakkon fyllde år den 20 juli vilket hela familjen firade med att ha en trevlig utflykt dagen till ära, och de delade med sig av en massa härliga bilder på Instagram.

I samband med bilderna avslöjade Haakon i en intervju med NTB, att kungafamiljen inte är särkilt olika andra familjer när det kommer till födelsedagar.

– Det är nog ganska likt de flesta andra skulle jag tro. Vi brukar väcka personen vars födelsedag det är. Sedan gör vi gärna lite frukost, och vi brukar baka en brownie och sätta några ljus på. Vi sjunger födelsedagssången och tar med lite presenter. Och så vill vi gärna ha en födelsedagsfest på kvällen med några till från familjen och vännerna, sa kronprinsen till NTB.

Annons

Mette-Marit och Haakons lyxiga fest

Snart är det Mette-Marits tur, den 19 augusti är det hennes tur att få presenter och vakna av skönsång. Men den dagen kommer nog vara ganska hektisk eftersom det norska kronprinsparet kommer vara mitt uppe i förberedelserna inför deras stora fest. Bara sex dagar senare som även är deras bröllopsdag.

Inför deras jubilar-år så har de nämligen bjudit in till fest, och det kommer inte bli vilken fest som helst. Kungligheter från hela världen kommer att vara där för att fira parets 50-årsdagar.

Enligt den kungliga experten Herman Lindqvist kommer det bli en riktigt lyxig fest och han avslöjar vad han tror vi kommer kunna förvänta oss.

– Detta är ett år med många kungliga födelsedagskalas. I juli blev kronprins Haakon 50, i augusti fyller hans gemål Mette Marit och i september fyller Daniel. Mette har ju tur som fyller på en lördag, så många kan komma resande, säger han till Svensk dam.

Annons

Han berättar även att två väldigt bekanta ansikten kommer vara på plats för denna "extravaganta" fest!

– Det troliga är att förutom kunglig släkt och personliga vänner kan man kanske vänta sig att svägerskan Märtha Louise är där kanske med shamanen Durek Verrett med gäster från utlandet som kronprinsessan Victoria och prins Daniel, och det danska kronprinsparet. Allt verkar upplagt för en stor och rejäl fest, säger Herman.

nu är det bara att vänta med spänning inför den stora dagen och troligtvis blir den riktigt rolig för både födelsedagsbarnen och alla gäster!

Annons