Dianas stenhårda regel – tog prinsarnas julklappar

Dianas stenhårda regel – tog prinsarnas julklappar

Prinsessan Diana var extremt mån om att William och Harry inte skulle växa upp bortskämda.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?
Slå på ljud

Man skulle kunna påstå att en kunglighet nästan bokstavligt föds med silversked i munnen och knappast kan sakna något under sin uppväxt. Det ar iallafall prinsessan Dianas inställning, och hon gjorde sitt bästa för att sina pojkar skulle växa upp medvetna om sina privilegier.

Ett steg i det ledet handlade om julklappar.

I en intervju med OK! Magazine har Diana och Charles gamla livvakt Ken Wharfe berättat om hur det brukade gå till runt jul, en tid då prins William och prins Harry ofta fick mängde av paket skickade till sig från olika håll. Diana beslutade tidigt att det fanns andra som behövde sakerna mer.

– Diana var väldigt noga med att säkerställa att de inte var bortskämda med paket. Presenter dök upp från okända håll och de lämnades oftast tillbaka eller skänktes till välgörenhet eftersom de inte behövde dem, säger Ken Wharfe till OK! Magazine.

Prins Harry som liten bebis, mamma Diana och pappa Charles är i lektagen.

© Rue des Archives/AGIP

William och Harry älskade julen

Prinsessan Dianas taktik verkar ha gett resultat. En jul med den brittiska kungafamiljen kanske utåt sett kan verka stel och som om den vore full av oskrivna regler. Men inte för prins William och prins Harry när de var små – om man ska tro ett handskrivet brev från framlidna prinsessan Diana, skrev danska Se og Hör för något år sedan.

Brevet skickade hon till en väninna den 5 december 1990, när William var 8 år och Harry 6, och i det blir det tydligt att sönerna älskade julen.

– Pojkarna ser fram emot julen, och de har letat både högt och lågt efter alla paket som de ska få! skrev Diana, märkbart stolt över sina två söner.

LÄS MER: Ny bilder på Dianas barnbarn Archie – så ser han ut i dag

LÄS MER: Prinsessan Dianas brudklänning visas i London

LÄS MER: Plaggen som prinsessan Diana vägrade bära efter skilsmässan från prins Charles