Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Dokumenten som Chris och Madeleine håller hemliga

13 okt, 2023, 14:22 
Vendela Lönnqvist
Det har inte varit guld och gröna skogar för Madeleine i Florida.
Det har inte varit guld och gröna skogar för Madeleine i Florida.

Enligt uppgifter till Expressen finns det hemligstämplade dokument rörande ett brott mot prinsessan Madeleines familj.

Annons
Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Det har varit många frågor angående prinsessan Madeleine och Chris O'Neills flytt till Sverige.

Från början meddelade hovet att familjen skulle flytta hem redan i år – något som sedan sköts upp till 2024.

Än så länge bor de fortfarande i Florida med en varm och solig vardag – men livet har stundtals varit allt annat än fridfullt.

Drabbades av inbrott

När prinsessfamiljen bodde i deras tidigare hus i Pinecrest utanför Florida drabbades de hösten 2019 av ett inbrott. Familjen blev av med kassaskåpet och Chris exklusiva Rolex-klockor togs från huset, skriver Expressen.

Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Fick ökat skydd

När de senare tog sitt pick och pack till det nya huset, strax före pandemin, ville både Madeleine och Chris få tillgång till ökat polisskydd bortsett från de höga häckarna som omger huset.

Annons

Den amerikanska polisen ska, enligt Expressen, ha tittat till huset över hundra gånger under familjens första år i huset.

– Ett inbrott är självklart något som kan fungera som en utlösande faktor för att någon ska begära en bevakningsorder. Ingen vill bli utsatt för något sånt igen. Jag kan inte säga med säkerhet att det var därför den här bevakningsordern kom till, men det vore normalt för någon som har blivit offer för något brott att efterfråga det, har Pinecrests polischef Jason Cohen tidigare sagt.

Nya lagen hyllas och kritiseras

2018 klubbades en ny lag igenom, så kallad "Marsy's law".

Den innebär att brottsoffer erbjuds skydd från offentligheten, så att förövaren inte kan komma i kontakt med dem.

Även om många brottsoffer varit tacksamma för "Marsy´s law", har den också kritiserats på flera håll, eftersom den tillämpas på olika sätt beroende på var man befinner sig i delstaten.

För prinsessfamiljen innebär det att de får välja huruvida de vill skyddas av lagen eller inte. Enligt Cohen ska familjen tackat ja till erbjudandet.

Annons

– Och jag vet inte om någon som säger ”kör på, ta med mina personliga uppgifter”, utan man väljer att ha det hemligt.

"Finns en gråzon"

Men det är fortfarande oklart vilket typ av brott som Madeleine med familj drabbats av, om det handlar om inbrottet eller någonting annat.

– Det finns en gråzon, ifråga om saker som kan ha inträffat före Marsys lag trädde i kraft. Om dokument som härrör från tiden före Marsys lag begärs ut efter att lagen börjat gälla, till exempel. Så det vi gör är att vi väljer att vara extra försiktiga för att inte riskera att utsätta något brottsoffer för att någon ska komma och börja förfölja dem, till exempel, säger Cohen till Expressen.

Annons