Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Dokumentet avslöjar sanningen om Madeleine – misstankarna stämmer

Dokumentet avslöjar sanningen om Madeleine – misstankarna stämmer

Nu kommer allt upp till ytan – det många misstänkt om prinsessan Madeleine visar sig stämma.
Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige
0:36

Efter reklamen: Victoria och Madeleines bästa vänner – rikast i Sverige

(0:36)

Slå på ljud

Det gamla året har knappt lämnats bakom oss innan våra kungligheter åter är tillbaka på jobb. I veckan har det varit Sälen som kallat för kungaparet och kronprinsessan Victoria – och visst fanns det tid för lite nöje också.

Nu är många i full gång med att sammanfatta det gångna året, och det finns en detalj som är lite extra anmärkningsvärd.

Exklusivt

TV: Victorias okända kamp för Daniel avslöjad: ”Otroligt taskigt”

Glädjande nyheterna till kronprinsessan Victoria – mitt i krisen

Det är den kungliga experten Sarah Williams som driver hemsidan UFO No more som traditionsenligt sammanfattat det kungliga året, och det innefattar samtliga kungahus runt om i Europa.

Bland annat har Williams sammanställt hur mycket de diverse kungahusen är ute på kungligt jobb, och resultatet är minst sagt något vi hemma i Sverige kan vara stolta över.

I toppen hittar vi nämligen det svenska kungahuset, tätt följt av Spanien. Av årets 365 dagar hade någon av medlemmarna i Sverige ett kungligt uppdrag 228 av dagarna – vilken grej!

Kronprinsessan Victoria

Hårt arbete – så kan Victoria sammanfatta sitt 2022!

Adam Ihse/TT

I botten däremot, hittar vi furst Albert och furstinnan Charlene, som har ynka 83 dagar av jobb bakom sig. Med det sagt, var ju Charlene frånvarande delar av året på grund av hennes hälsoproblem.

Expertens dom efter nya märkliga bilderna – det pågår egentligen

Uppgifterna om Madeleine – så ligger det till

Även inom familjen skiljer det sig en hel del. Föga förvånande är det kronprinsessan Victoria som jobbar allra mest, och prinsessan Madeleine minst. Hon bor ju i Florida, och representerar av naturliga skäl inte kungahuset lika mycket som förut – eller som resterande familjemedlemmar.

Men Madeleine ligger inte på latsidan. Hon jobbar för fullt, men det är inte allt som ju dyker upp i den kungliga kalendern.

Bland annat är hon ju högst involverad i arbetet med Childhood, och i slutet av 2021 fick hon en utökad roll som drottning Silvias högra hand som vice hedersordförande.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta, sa Madeleine då.

Drottning Silvia, kungen, prinsessan Madeleine och prins Carl Philip

Childhood är viktig för hela kungafamiljen, det har ju varit Silvias "fjärde barn"!

Ola Axman/TT

Drottning Silvia grundade Childhood år 1999 och sedan dess har man arbetat med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Visionen är alla barns rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp.

Foto: TT