Dotterns ord om Ari Behn får följarna att tappa andan

01 okt, 2021, 15:10 
Ari Behn
Leah Behns hälsning till döda pappan Ari Behn lämnar ingen oberörd.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Ari Behn lämnade oss på juldagen 2019. Då, mitt i högtidsfirandet, kom beskedet att författaren och konstnären, prinsessan Märtha Louises exmake, tagit sitt liv, 47 år gammal. Kvar var Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah, med en enorm sorg.

Stora sorgen efter fine Ari Behn

Maud har varit den mest vokala av döttrarna när det gäller förlusten av pappan. Det var hon som höll det där talet på hans begravning, det som fick alla inbjudna, inklusive prins Daniel, att börja gråta.

– Du sa att jag var en glittrande diamant. Du fick oss att känna att vi kunde bli vilka vi vill. Tack till dig. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Vi trodde att du ville gå med oss längs med altargången. Vi trodde att du ville bli morfar till våra barn. Se vilka personer vi skulle bli, sa Maud då.

Leah har inte pratat om sin pappa riktigt lika mycket. Hon är mindre publik med sin sorg. Men igår, när Ari skulle ha fyllt 49, la hon en upp en bild på sin far.

"Grattis på födelsedagen, pappa! Älskar dig mest av allt och saknar dig varenda dag", skriver Leah.

Leah Behns gripande hälsning till Ari.

Men det allra mest hjärtskärande är orden som Leah lagt till längst ner till höger i bilden. De är nog för att få även den mest kallhamrade och luttrade av oss att dra efter andan.

Annons

"Tills vi ses igen."

När Märtha Louise gästade norska podcasten Relasjonspodden pratade hon om hur döttrarna hanterat sorgen.

– Det har varit väldigt olika, sa Märtha Louise då.

– Det som också är väldigt viktigt är att ta pauser från sorgen. Att det är okej att ta pauser från sorgen. Att vi är människor som andas ut och vi är människor som andas in, och att vara i sorgen konstant är extremt tungt för kroppen, fysiskt och också emotionellt.

Annons