Hemliga dokumentet om Elizabeth – avslöjar okända kärleksaffären

Hemliga dokumentet om Elizabeth – avslöjar okända kärleksaffären

Elizabeths barndomsvän Alathea Fitzalan Howards dagbok blir en faktisk bok! Nu kommer nya avslöjanden om drottningen upp till ytan.
5 saker som drottning Elizabeth hatar!
Slå på ljud

Nu kommer nya uppgifter om drottning Elizabeths förflutna. Alathea Fitzalan Howard lärde nämligen känna den dåvarande prinsessan under andra världskriget. De två flickorna lekte tillsammans på Windsor Castle. En vänskap som nu skildras i Alatheas hemliga dagbok som kommer ut i handeln den 8 oktober.

Daily Mail har redan nu publicerat exklusiva utdrag ur tonårsdagboken. Och det är en spännande läsning! Vännen avslöjar bland annat hur hon och Elizabeth var förälskade i samma slottsvakt.

Elizabeth var förälskad i en slottsvakt

I ett utdrag från 1941 berättar Althea om en specifik officerare som vaktade slottet. Elizabeth och Alathea hade fått upp ett intresse för honom och i utdragen kan man läsa hur de två väninnorna tog cyklarna till slottet för att få träffa den speciella slottsvakten vid namn Hugh Euston. Kärleksdrömmarna fick dock ett abrupt slut de plötsligt fick höra att han hade sagt upp sig.

Drottningen ska till och med ha haft brevkontakt med slottsvakten Euston när hon träffade prins Philip.

– Hon visade mig ett brev från Hugh där han hade tackade henne för hennes julkort. Han skrev också att det var eländigt att han hade åkt utomlands, berättar vännen i boken.

Vännens ärliga ord om Elizabeth

I sin bok beskriver Alathea att hennes relation med Elizabeth innebar informella villkor och inte känslomässiga. Hon krävde en mer djupare relation med den framtida drottningen och ville se mer av hennes emotionella sida.

Alatheas bok är skriven för att passa åldrarna 16 till 22 år och den skildrar kommer hennes unga tonårsliv med den brittiska kungafamiljen, samt ett uppriktigt och levande portätt av den unga prinsessan Elisabeth “Lilibet”, som Alathea kallar henne för i sin bok.

Foto: TT