Drottning Elizabeth – bilden som visar hennes stora sorg

Drottning Elizabeth

En glimt av drottning Elizabeth på väg ut från slottet Windsor – och sorgen var uppenbar.

Samtidigt som spekulationerna just nu pågår om drottning Elizabeth, 94, är på väg att lämna över till prins Charles, snart 73, så fick vi se henne för ett kort ögonblick.

Drottningen satt i baksätet när den kungliga kortegen med Range Rovers rullade ut från Windsor Castle den här soliga morgonen, och hon var djupt allvarlig och helt klädd i svart. Bara briljantbroschen gnistrade på dräktslaget, och avslöjade att hon var på väg till något formellt.

Hennes kära make prins Philip, 99, syntes inte till. Om fjorton dagar firar de sin 73-åriga(!) bröllopsdag.

LÄS OCKSÅ: Rykten om tronskifte: ”Prins Charles tar över efter drottning Elizabeth”

Drottning Elizabeth

En sista tur utanför slottsmurarna innan England stängde ner för att minska smittspridningen.

Därför bar drottning Elizabeth svart

Brittiska hovet har inte kommenterat drottningens två timmar långa ärende utanför den coronasäkra ”bubblan” på Windsor Castle där hon och Philip nu tillbringar dagarna. Men detta var de sista timmarna innan England stängde ner och gick in i sin nya lockdown – och enligt brittiska medier är det mycket sannolikt att drottning Elizabeth var på väg till sin kusin Lady Elizabeth Shakerleys begravning. Det är nämligen vid mycket få andra tillfällen än begravningar som drottningen väljer att bära svart.

Elizabeth Shackerley var inte bara drottningens nära väninna, de var också kusiner och Lady Elizabeth stod den brittiska kungafamiljen nära i hela sitt liv: Hon var bland annat guddotter till drottning Elizabeths pappa.

Lady Elizabeth Shakerley kusin till drottning Elizabeth

Drottningen tog sannolikt farväl av sin kusin Lady Elizabeth Shakerley som nyligen gick bort, 79 år gammal.

Det var också Lady Elizabeth som anlitades när den brittiska kungafamiljen behövde en chic men diskret festfixare, en roll som hon hade i nästan 60 år.

LÄS OCKSÅ: Det speciella bandet mellan svenska och brittiska kungafamiljen

Foto: TT.