Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth har lämnat corona-isoleringen

16 okt, 2020, 11:00 
Drottning Elizabeth på uppdrag igen trots pandemin
Drottning Elizabeth, 94, är tillbaka ute på fältet! Hennes första uppdrag utanför ”karantäns-bubblan” sedan i mars.
Annons

Vid sin sida hade hon sitt barnbarn prins William, 38, och de anlände som vanligt flott, i helikopter respektive en bordeauxröd Bentley.

Drottning Elizabeth och prins Wiliam Bentley
Elizabeth med kollegan för dagen: Barnbarnet prins William.

Drottningen bar puderrosa cashmerekappa från Stewart Parvin (samt sina väl ingångna skor) och efter henne forsade inte mindre än två hovdamer.

Drottning Elizabeth och prins William
De brittiska corona-utsikterna är dystra – men drottning Elizabeth vill sprida hopp och framtidstro.

Ingen i sällskapet bar munskydd, vilket har skapat visst rabalder bland britterna. Men faktum är att alla de 48 personer som drottningen träffade under besöket var ny-testade för corona, vilket gjorde att hon kunde känna sig trygg.

Annons
Drottning Elizabeth i rosa
En riktig pansarkvinna. Och håll med om att hon har pokeransikte.

Dagens uppdrag handlade om att inviga det nya forensiska (eller kriminaltekniska) laboratoriet utanför Salisbury sydväst om London, och drottningen fick bland mycket annat se bombhunden Max, en glad svart spaniel, i aktion.

Drottning Elizabeth bombhund
Bomb-spanieln Max, en av dagens höjdpunkter.

När dagen sedan var slut tog hon helikoptern de tio milen tillbaka till sin corona-isolering på slottet Windsor. Men innan dess hann hon sucka lite och kalla coronaviruset ”horrible”.

Annons
Drottning Elizabeth flyger i helikopter
Drottningen på väg hem.

Corona: Så skyddas drottning Elizabeth

Vid 94 och 99 tillhör drottning Elizabeth och prins Philip den allra mest sårbara riskgruppen, men det brittiska hovet har tagit till dramatiska åtgärder för att skydda sina 90-plussare från covid-19.

På Windsor Castle lever de sina liv helt utan fysisk kontakt med omvärlden, och de träffar bara andra garanterat smittfria (och lika isolerade) personer från samma coronafria ”zon”: En liten – och noga coronatestad – skara hovfolk bestående av 22 hängivna hovfunktionärer som arbetar i skift. Under arbetspassen flyttar de in på slottet i tvåveckorsperioder, och då träffar de inte ens sina familjer.

Annons
Drottning Elizabeth
Dagens outfit: Rosa cashmerekappa.

Men det finns guldkanter i drottning Elizabeths corona-skyddade liv: Så gott som varje morgon rider hon favoritponnyn Carltonlima Emma i slottsparken. Och dit körs hon i en extremt väldesinficerad grön Jaguar.

Drottning Elizabeth rider hemma på Windsor
Enda gången man ser drottningen i byxor!

Foto: TT.

Annons